Namntorka

Att bestämma namn till sitt barn är sällan en lätt uppgift. Dels vill man att namnet ska vara tidsenligt, dels ska det passa ihop med eventuella syskons namn och dels vill man att namnet ska återspegla den lilla individ som ska bära det en lång tid framöver.

Smakar på samtliga kvinnonamn i släkthistorien som jag plockat upp från min mamma, och river mig i håret då vi inte riktigt verkar kunna bestämma oss för vad minsta fröken ska heta.

SAMSUNG CSC

Bara några ynka dagar kvar nu. Sedan bör det vara klappat och klart. Och det bör vara bra. Annars finns det risk att fröken går och byter namn då hon blivit myndig.

Red. Molly är såklart en självklarhet, för fröken är minsann en riktig Molly. Stundvis får hon lystra till Molly Mus och ibland Molly Gris, helt beroende av omständigheterna omkring.
Det är de övriga namnen som ställer till bekymmer.

15 Replies to “Namntorka”

 1. Haha, jag som tycker att just den biten verkar vara den absolut lättaste med hela barnrumban 🙂 Tror nog ändå att ni hittar ett helt perfekt namn åt lilla fröken och sist och slutligen så är det ju nog väldigt få som inte skulle vara nöjda med sitt namn i vuxen ålder, även om man kanske haft perioder i barndomen då ”alla andra” har så mycket finare namn 😉

 2. Vi kom fram till att den bästa ”rytmen” i namnen komer med följande formel: Kortare första namn, och andra namn som är lite längre plus börjar med samma bokstav som första namnet. Så hos oss är det Lykke Leona, och Juni Gertrud (okej, samma ljud, J och J liksom).

  1. Härliga namn ni har Linda! Molly är ju också bara ett för ljuvligt namn! Kanske Molly Musselina enligt lindas recept? Vår lilla A hette baby i tre månader och kallades baby i ett år. sedan fick min man nog och sade till på skarpen att jag måste sluta och kalla ungen det han heter.

 3. Vi valde fort att skippa alla släktnamn. Det blir orättvist och det blir inte eget (om inte man nu varkligen brinner för nåt av de gamla namnen eller verkligen vill ”hedra”/minnas någon.. Våra har tre namn per barn, Elias Mars Oliver, Aamos Anton Mathéo och Lukas Arndt Anakin. 🙂 Molly Malena? Eller hej, Molly Mélanie, uutmärkt eller vad. 😉 Vad heter Amanda i andra namn?
  Linda, Leona är ett namn jag starkt gillar, så fint! Noemi går lite i samma stil och det har jag också fastnat för,kanske för att det betyder nåt för mig..

  Lycka till säger jag bara!! 😀 Vi bytte Aamos första och andra namn sinsemellan typ dagen innan namnfesten, och då har de alla fått sina namn JUST innan deadlinen har varit.

  1. Jo det där med släktnamn är knepigt.
   Vi har försökt oss på namn som finns i bådas släkt. Och det har lyckats. (undantag Tindra och Molly).
   Denna gång blev det extra kul eftersom också gudmor heter Maria.

 4. Det där med namn är svårt. Och ju mer tips man får desto fler no-nos blir det tycker jag…

 5. Vår Molly heter Elisabet i andra namn, klingar fint tycker vi. Hon är också Molly mus, Molly gris, Molly apa, Molly banan och en hel massa andra tokiga namn 🙂

 6. Vi visste redan innan vi påbörjade ”projektet” barn att vi skulle ha en Elsa. Kan tänka mig att vi stött på en del protester angående namnvalet om det visat sig att vi sen fått en pojke… 🙂

  1. Jag gillar gamla namn, som Elsa, Edith, Saga. Elsa är riktigt vackert. Hörs ofta hemma hos oss nu då prinsessan i Frozen är pop hos Amanda.
   Haha… ni hade tur som fick en tjej 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s