Kokosmarräng

Ibland händer det att luften går ur en. Man rusar från ställe till ställe och hinner knappt med själv. Det är då det händer att minnet sviker. Glömskan gör sig påmind och det enda rätta är att sålla bland alla måsten.

Men mitt i allt kaos fick jag överlopps äggvita, och eftersom jag tycker det är synd att slänga prima vara vispade jag upp den och gjorde marräng.

Denna gång blev det en riktig kokosdröm. En dröm jag kommer att servera åt både stora och små om en vecka.

SAMSUNG CSC

Den söta på fotografiet bakom är min mamma.

Recept:
3 äggvitor
1 1/2 dl socker
1/2 tsk vitvinsvinäger
1 dl kokosflingor
1/2 tsk vaniljfrön

Vispa äggvita, vitvinsvinäger och socker tills det blir en styv smet. Blanda i kokos och vanilj. Klicka ut på bakplåtspapper och grädda i 100 grader i ca. 1 h. Öppna ugnsluckan och låt stå i ugnen tills den svalnat. Förvara i glasburk med tätslutande lock och ät vid behov.

One Reply to “Kokosmarräng”

  1. Tack för receptet! Hade precis tre äggvitor som blev över när jag vispade ihop lakritsglass på veckoslutet. Men nästa gång ska jag nog baka en större sats kokosmaräng för de är ju jättegoda!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s