Premiär

Det var inte frågan om något tempo värt att notera. Nästan som om just tempo känns som fel ordval i det här sammanhanget. Men likväl skrapade jag ihop sju härliga kilometer.

Hade jag sprungit en sjua ett år tillbaka hade jag knappast velat blogga om det – men just idag känns sjuan alldeles speciell. Den första sjuan. En riktig sjua. En sjua där jag sprungit tillsammans med Molly för allra första gången.

Eftersom förlossningen är så pass nära inpå, hade jag stenkoll på både puls och kropp över lag. Känns det någonstans? Hur känns det? 

Nästan så jag inte vågar skriva det eftersom jag är rädd att förtrollningen ska brytas – men det känns fantastiskt bra. Kroppen är hel. Den är min igen. Helt ofattbart med tanke på att jag för så kort tid som några veckor tillbaka gick och bar på en baby på 4,3 kg i min mage. Men så är varje graviditet den andra olik. Liksom tiden efteråt.

För åtta år sedan hade jag aldrig i livet kunnat ta ett löpsteg så här nära inpå. Nu är paketet däremot intakt. Ingen känsla av tyngd nedåt. Ingen känsla av att inte orka. Det enda som kändes annorlunda var egentligen mjölkpaketen jag får släpa med mig – men det är smällar man får ta. Om ett år eller så kommer också den glädjen vara ett minne blott och de där avlånga sakerna som pekar nedåt kommer åter igen vara tillbaka.

Samtidigt kommer jag att tänka på vilken fantastisk grundkondition jag byggt upp under åren som gått efter att Viktor fötts. Grundkondition som nu spelar roll. Grundkondition som gör skillnad. Det om något får mig att vilja fortsätta det aktiva liv jag hittills hållit på med – för i det stora loppet så vet jag nu att det kommer till nytta – om inte nu, så längre fram.

SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC

Som jag springer med Mountain Buggy, funderar jag på hur i all sin dar jag tidigare klarat löprundorna utan handbroms.

SAMSUNG CSC

Vagnen rullar fint och Molly myser i mjukliften. Vagnen får ett stort plus för suffletten som verkligen skyddar mot stark sol och vind. De stora bakhjulen är stabila och varukorgen med sina dragkedjor gör att inga saker faller ur under löpturen. Kunde inte vara mer nöjd.

12 Replies to “Premiär”

  1. Tack för din omtanke, men väljer att lyssna till min egen kropp och mitt eget mående. Det är nog ingen som kan säga när någon kan springa efter en graviditet! Det som är ok för någon kan vara helt fel för en annan.
   Jag fick klartecken av läkaren att springa då det känns bra och det tänker jag följa.
   Sprang så sent som en dag innan förlossningen också!

   1. Jag förstår hur du tänker och jag håller med dig till viss del. Man ska lyssna på kroppen och man ska motionera efter graviditet, MEN, det är just löpningen som man skall vänta med. Enligt den fysioterapeut som jumppade med oss nyblivna mammor borde man inte springa alls så länge man ammar eftersom hormonerna finns kvar i kroppen och gör lederna mjuka. Detta känns överhuvudtaget inte och du ”tror” att kroppen är hel, men det kan visa sig långt senare i livet att man förstört t.ex. knän eller höfter. Jag ogillar också pekpinnar och ville egentligen inte kommentera, men i all välmening och eftersom jag tycker att det låter vettigt så gjorde jag det. Men vi är ju alla olika och jag hoppas dina leder håller 🙂

 1. Wow! jag förstår att det måste kännas underbart. Jag tror dessutom på att vi människor är bra på att känna vad som är bra för oss. Bara man nu lyssnar inåt ordentligt och tar det på allvar.

 2. Jag minns att jag också har känt mig ok för att springa bara några veckor efter graviditeten, och visst kan det vara väldigt individuellt, men nu efteråt skulle jag säkert vara ännu försiktigare. Varför inte gå samma kilometrar i början, eller till och med längre, om man har tid och ork. Det är ju också ett bra sätt att komma igång med grundtränigen, fast man egentligen är löpare. Och fast det säkert kliar i kroppen att få springa igen. 🙂 Bara hur jag tänker nu efteråt, men när jag vet den där ”ok-känslan”, så vet jag hur svårt det är att hålla igen.
  Lycka till med löpningen och livspusslet annars också!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s