Skillnad mellan etta, två och trea

Då jag första gången kunde titulera mig själv mamma för sisådär åtta år sedan var jag så grön som man bara kan vara. Varje litet pip Amanda gav ifrån sig gjorde mig på helspänn. Jag var också rätt så principfast – läste på hur det skulle vara och stirrade mig blind på texten och såg det som enda sanningen.

Idag, som trebarnsmamma, håller jag egentligen endast fast i ett fåtal principer. Ett är att ungarna ska sova nattetid och här har vi faktiskt följt den omtvistade Anna Wahlgrens lära. Det andra gäller mat. Man smakar på allt och äter upp allt på tallriken. Och ungefär där slutar måstena.

Skillnad mellan ett och tre

Lika ofta som jag tidigare reagerade på varje litet pip, har jag numera lärt mig att vardagen inte är helt tyst. Ibland måste man helt enkelt vänta på sin tur. Och lika ofta måste man hänga med lite överallt.

Molly kommer definitivt att få vänta nu och då. Och hon kommer definitivt att få hänga med både här och där. Och även om det är skillnad i att hålla koll på en och tre, så går det förvånansvärt lätt. Och det vet jag att endast beror på mitt eget förhållningssätt – inget annat.

Molly_i famnenSAMSUNG CSC SAMSUNG CSC

One Reply to “Skillnad mellan etta, två och trea”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s