Förberedelser inför racet

Det börjar nästan kännas som om jag höll på att förbereda mig inför ett världslopp. Eller ett litet krig. Har nämligen fullt upp med att bunkra frysen med middagsmat, kaffebröd för eventuella spontanbesök och frukostbröd för hungriga munnar – utifall att vi skulle bli mer eller mindre strandsatta då bebisen väl tittat ut.

Dagarna går enligt samma mönster. Tempopromenad blandat med bak och fix. Vardag. Smakar på ordet och kan inte riktigt bestämma mig ifall jag gillar det eller inte.

Från att ha varit den som åkt hemifrån först på morgonen och återvänt först framåt kvällen, har rollerna plötsligt blivit ombytta. Numera är jag  istället den som står i köket från morgon till sen kväll. Städar, torkar barnrumpor, läser sagor, pysslar och står i. Å andra sidan är det synd att klaga. För hur man än vrider och vänder på steken så är det en roll jag samtidigt gillar. För då det kommer till kritan vet jag att allt en dag kommer att ta en ny vändning åter igen.

Profilbild

Så här ser paketet ut just nu. Rätt så stor kula, men ändå helt hanterlig. Från att i tidigt skede skrämt vettet ur mig en massa gånger, väljer hyresgästen plötsligt att förbli inneboende. Tankar om hur förlossningen kommer att köra igång då den väl gör det är ständigt på tapeten. Amanda var ett riktigt skolexemplar och följde läroboken till punkt och pricka. Slempropp, vattenavgång, värkar och så födelseögonblick i vecka 40+0 – kan inte annat än gratulera henne för det. Viktor valde i sin tur en mycket mer dramatisk ankomst med störtblödning, ambulansfärd och till slut blodtransfusion en månad innan beräknat datum. Så nu återstår det att se ifall trean trots allt väljer igångsättning i vecka 42+0. Skulle inte bli förvånad – på riktigt!

mammabula

Loppis

Förutom att rulla tummarna fördriver jag också tiden genom att plöja genom loppisarna här i trakten. Stort tack till Erica för tipsen.

SAMSUNG CSC

Barnloppiset vid Manhattan visade sig vara en fullträff och där kunde jag äntligen införskaffa riktigt bra babyprylar till ett riktigt bra pris. (Nappen är bara med på bild som rekvisita. Den köpte jag på Wiklund)

Och så den traditionella bb-väskan

Senaste packningen jag bloggade om var troligtvis den jag hade med mig till Stockholm Ultra för ett halvt år sedan. Denna gång väljer jag att skippa kinesiotejp, skavsårsplåster, immodium och annat onödigt (jag menar har någon någonsin hört om en nyförlöst kvinna som skulle ha drabbats av diarré?).

Istället fyller jag väskan med parkeringspengar, kamera, iPhone laddare, choklad, amningsbh:n, amningsinlägg, ruskovillas ylleinlägg, tutt i naturgummi till bebisen, bröstvårtsskydd (mycket bröstrelaterat här), öronproppar (räknar med att det i samma rum kommer att ligga en massa mammor och ungar), bindor, tandkräm, shampo, hudkräm, smink (ja, sminket får faktiskt följa med) och så kläder till mig och bebisen.

SAMSUNG CSC

Udda tips:

Om du har på agendan att snart föda kan jag tipsa om ett svinbra knep jag fick ta del av då jag födde Amanda på Tays för snart åtta år sedan. Häll vatten på bindor och lägg i frysen. Svalkar rätt så väl you know where efter att den där 4 kg:s klimpen klämts fram. Ispåsar över lag är helt outstanding. Bara ett litet tips som sagt.

Ta med en hel bunt med trosor till bb som du kan tänka dig slänga, liksom egna nattbindor. Det enda de har att erbjuda på bb är nämligen monsterblöjor och nättrosor. Inte skönt. Inte mysigt.

Inhandla vitkål och ha hemma i kylen. Vitkålen är nämligen överlägsen då det kommer till stenhårda Pamela Andersson -tuttar då mjölken väl stiger. Dra snitt med kniven i ytan på vitkålen och lägg innanför bh:n. Fungerar verkligen!

Några andra udda tips jag glömt eller inte vet om?

8 Replies to “Förberedelser inför racet”

  1. Ta med ögonlappar (såna där flygplansgrejer) till bb. Det kan nämligen hända att din rumskamrat inte vill ha släckt, utan insisterar på att ha taklampan på hela natten…. Jag hade inga ögonlappar och var en gråtfärdig trasa nästa morgon

  2. Ser bra ut! 🙂 kommer nog int på flera tips, du verkar nog ha bra koll! 😉 lycka till sen då det väl e dags, vi har helt samma situation här…skrämmande och spännande på samma gång!

  3. ÅÅh vad vacker du är! Hihi* Samma ”udda” tips körde jag med så har inget att tillägga* Lycka till nu, snart får du dofta på bebisdoft ❤

  4. Levolac och Pegorion att mjuka upp maginnehållet (och då menar jag inte babyn…) med på förhand. För det är faktiskt inte så illa att ha nästan diarré då man väl fött, för man vill ju inte gärna hamna sitta på toa och klämma….

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s