Thaisoppa

Snöyra och kyla – vilket perfekt svepskäl att få röra ihop en snabb thaisoppa. Älskar den här typen av soppor eftersom det egentligen inte finns något rätt eller fel – innehållet varierar beroende på vad som för stunden lyckas finnas hemma i skafferiet. Det som alltid finns med är ändå ingefära, chili, citrongräs, fisksås och limeblad.

Matkrav

Det är som om något hänt med mina smaklökar, för ingen mat verkar vara stark nog. Dagens tillfredsställde ändå för en kort stund och passar rätt så bra just nu eftersom soppan är både snabb att tillaga och inte alls så tungsmält.

thaisoppa

Recept 4 personer:

5 limeblad
3 cm ingefära i skivor
2 chilin
1 citrongräs i bitar
saften från 2 limefrukter
8-9 champinjoner i tunna skivor
4-5 salladslökar i tunna skivor
300 ml kokosmjölk
1 kycklingbuljontärning
4 dl vatten
2 msk thai fisksås
1 msk olja
ca 2 msk socker
1 morot fint strimlad
eventuellt glasnudlar

Fräs chili, ingefära, morot, limeblad och citrongräs snabbt i lite olja. Häll över vatten, kokosmjölk och en buljontärning. Låt småkoka. Häll eventuellt i strimlad kyckling eller räkor. Låt koka tills kycklingen är klar. Skumma av. Smaksätt med fisksås, socker och limesaft. Lägg eventuellt i glasnudlar ifall du vill ha en lite matigare soppa. Dekorera med salladslök och lite chili.

(Själv silade jag soppan innan servering och plockade bort citrongräs, ingefära och limeblad. Mycket trevligare att äta så.)

One Reply to “Thaisoppa”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s