Vaniljbullar

Med jämna mellanrum försöker jag ställa till med storbak – allt för att säkerställa en frys full med godsaker utifall att vi skulle få oväntat besök.

Det blev ett gammalt beprövat recept, men med en ny fyllning. Provade på en vaniljfyllning redan för någon vecka sedan, men då var resultatet allt annat än lyckat. Blandade till turkisk yoghurt och och vaniljkräm, och kan rätt och slätt konstatera att yoghurt och bullbak inte hör ihop. Det gör däremot smör. Vill man att smaken ska vara äkta, så kräver det både socker och smör. Punkt.

receptet nedan är enkelt. Man blandar. Man väntar. Man bakar ut. Man väntar en bra stund till. Och så gräddar man i 225 grader i ca 8-12 minuter.

vaniljbullar

5 Replies to “Vaniljbullar”

 1. Den här gången ska jag kommentera och tacka. Har bakat bullar med det här receptet två gånger. Har aldrig tidigare lyckats med så fina fastlagbullar, hemligheten är antagligen att de får jäsa så länge. Smaskens!

  1. Hurraa!!! Vad roligt att höra. Jo jag tycker det är så fasans bra då man kan få till fluffiga bullar utan hushållsmaskiner eller knådande. Härligt att höra att du testat!

  1. Beror lite på 🙂 Ibland låter jag jäsa i rumstemperatur. Låter i så fall jäsa cirkus 3 + 3 timmar. Men lika gärna kan jag låta jäsa första gången över natten i kylskåp och så efter utbak en andra gång i rumstemperatur ett par timmar.
   Hur som haver så är det just jäsningen som gör bullarna fluffiga.
   Fryser in dem så fort de svalnat. Sedan kör jag dem i mikron 1 minut då de ska serveras och de smakar som nygräddade.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s