Jobb vs. hemmaliv

Vissa dagar älskar jag att vara hemma. Andra dagar känns det som att jag kunde göra vad som helst för att istället få sitta instängd på ett kontor, långt borta ifrån allt från krävande gälla små röster.

Förstå mig rätt. Jag lever för mina barn och skulle i princip göra vad som helst för deras skull. Samtidigt älskar jag att vara själv, och ogillar det faktum att jag just nu spenderar mina dagar från morgon till kväll med att passa upp.

Behöver egentid. Tid för mig själv. Tid att andas. Tid att tänka. Tid att planera. Tid att bara rå om mig själv.

För att komma ifrån valde jag att gå iväg en sväng på kvällen, även om kroppen skrek efter vila. Traskandet i skog och mark var egentligen det enda jag behövde. Återvände samtidigt som solen tackade för sig både lugnare och lyckligare än timmen innan. 

utomhus

Eftersom våren anlänt har vi försökt tillbringa dagarna utomhus från morgon till kväll. Det blir lek utomhus och likaså mat utomhus. 

6 Replies to “Jobb vs. hemmaliv”

  1. Förstår PRECIIIIS vad du menar!
    De som är pretto och säger; ”Men ni har ju faktiskt VALT att skaffa barn”: Ja, det har vi. Betyder det att man ALDRIG får/vill vara något annat än förälder 24/7…?? 😛

  2. De där känslorna är så mänskliga och BRA! Tar man inte hand om sig själv så kraschar allt till slut … jag har lärt mig den hårda vägen …

    1. Det låter inte bra nej. Det är troligtvis rätt så många småbarnföräldrar som någon gång lever precis på gränsen till vad som är sunt. Så mycket att leva upp till.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s