Gravidpass

Eftersom jag igår passerade dagen Viktor behagade titta ut och eftersom jag fick ok från förlossningen att bebisen är redo, valde jag att för första gången på ett par månader inte bara ge mig ut på en så kallad powerwalk, men de facto också klä mig i träningskläder.

SAMSUNG CSC

Sedan läkarna avrått mig från att springa sedan ett par månader tillbaka har jag känt oro för att åter en gång föda för tidigt. Nu då det där magiska datumet för 37+0 veckor ligger bakom mig, känns det istället som om jag kommer att gå över tiden och det vill jag nog inte vara med om.

Terräng och plast

Inspirerad av Malin valde jag längan genom skogen som består av terräng blandat med sandvägar och uppförsbackar – älskar rutten redan nu.

Som jag gick började jag fundera över hur det skulle gå ifall vattnet gick mitt där ute i skogen. Målade upp ett scenario där jag ringde efter taxi och bad dem hämta med sig en plastpåse för mig att sitta på.  Funderade över bb-väskan och huruvida jag skulle be taxin köra mig hem först, eller ifall jag skulle åka in raka vägen till sjukhuset utan vare sig byteskläder eller annat nödvändigt. Kom också att tänka på att M eventuellt inte alls skulle gå att få tag på eftersom han kanske precis påbörjat sin träning och att jag mitt i all tumult skulle glömma resten av barnaskaran. Vilket sjå att inte veta när, hur och var – lättare hade det såklart varit med ett förutbestämt datum eller ännu bättre,  klockslag.

SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC

Imorgon får det bli en powerwalk till. Living on the edge.

Att göra:
packa bb-väska
banka in i skallen att förlossningen är nära, nära nu
inse fakta och förstå att det kommer att göra helvetiskt ont

6 Replies to “Gravidpass”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s