Konsumtion och loppistrend

Muminmamman skrev en tid tillbaka ett inlägg om det här med loppisfynd. När kan man prata om att man fyndar på loppis och när handlar det egentligen bara om att man flyttar sin konsumtion från ordinära affärer till lopptorg? Själv står jag väl egentligen lite med ena benet i träsket, för det händer nog att jag nu och då köper sådant som är onödigt och som jag egentligen inte behöver.

Nackdel med småstad

Sedan vi flyttat har jag irriterat mig oerhört på det dåliga second hand utbudet som finns här i regionen. Dels är prisen skyhöga och dels är utbudet långt ifrån fagert. Folk ber hutlösa summor för söndertvättade gamla kläder från lågpriskedjor. Har svårt att förstå hur de riktigt tänker då de prissätter. Gråter inombords då jag tänker på det fina utbud som fanns där vi bodde tidigare.

Men idag fyndade jag – både enligt egen och Muminmammans definition. Vad sägs om en tekanna för en liten silverpeng? Eller en alldeles fantastiskt gammal skål från Arabia – precis samma som jag dregglat efter sedan 90-talet – för en spottstyver.

loppis

Som om inte det vore nog sprang jag också på ett par finfina stolar på väg hem. Med ett nytt tyg och lite träolja blev stolarna riktigt tjusiga och fick således flytta in i Amandas rum på en gång.

stolar

Var jag plockade upp dessa vill jag ogärna avslöja för jag spanade in flera i samma stil – och de behöver jag i ett senare skede då det blir dags att inreda verandan.

5 Replies to “Konsumtion och loppistrend”

    1. Ja alltså den där skålen är bara bäst. Min mamma har en i sitt skåp som jag gått och klämt och känt på i flera, flera års tid. Allt sedan jag var riktigt liten. Och hon kom faktiskt över med den, men jag hade inte hjärta att ta den från henne eftersom jag visste att den var henne kär. Och nu då jag sprang på den här kändes det som om det bara var meningen!
      Var hitta du din?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s