DIY lektält

Redan första gången jag såg lektältet från Granit drabbades jag av ett enormt ha-begär. Samtidigt började det snurra i hjärnkontoret och fröet till att bygga en egen version började gro. Här om veckan fick jag syn på ett liknande tält från Ferm Living i bloggen Weekday Carnival vilket på sätt och vis triggade mitt behov att pyssla och skapa.

Valde den lätta vägen kombinerat med den förmånliga vägen och därför fick fem stycken borstskaft utgöra själva stommen. Borstskaften hämtade jag upp från Hong Kong och kostade 2 euro styck. Det oblekta bomullstyget köpte jag i sin tur på Ikea och kostade 5 euro. Total kostnad för tältet blev således 15 euro.

Skruvade ihop borstskaften och måttade tyget så det blev precis lagom för själva stommen. Sydde därefter i band och på ett litet ögonblick var tältet redo för bus och lek.

tält

Fördelen med tältet är att det dels är helt neutralt och lätt passar in i all sorts inredning (jmf. med de där fula lektälten som säljs i var och varannan leksaksaffär). För min del kan det lika väl stå i köket eller ute i verandan. En annan fördel är att det går att fälla ihop på ungefär två sekunder.

Nöjd är bara förnamnet!

5 Replies to “DIY lektält”

  1. Vau! Det var det snyggaste lektältet jag sett! Få se om jag tar och kopierar idén rakt av. Kunde man månne använda vaxtyg istället så kunde tältet hålla bättre utomhus?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s