Förbereder inför nästa vinter

Knappt att man vågar säga att vintern är förbi, men likväl körde vi igång med årets första vedtalko. 

Någon månad tillbaka var ved ungefär lika intressant som nageltrång eller skattedeklaration. Aldrig att jag då hade kunnat räkna med att skogsarbete kunde vara både nödvändigt och roligt – allt på en och samma gång. Själv blev jag beordrad att sköta spakarna och låta bli att både lyfta och bära. Rätt så behändigt att vara höggravid alltså.

Skogsarbete passar oss mer än väl. Alla ville vara med och stundvis kivades ungarna rätt så rejält om vem som fick placera stocken och vem som fick sköta spaken. Undrar om det måntro berodde på att de båda två kände till det annalkande mellanmålet – grillad korv och varm choklad ute under bar himmel.

vedtalko

Första vedtalkot är således avklarat. Det första av väldigt, väldigt många. Vardagsmotion då det är som bäst!

6 Replies to “Förbereder inför nästa vinter”

    1. Jep. Uttalas tallckå. Googlade ordet och då säger wikipedia att det är ett finlandism. Dvs ett låneord från finskan men som vi finlandssvenskar använder oss av rätt så flitigt. Handlar om att man ställer upp för varandra och utför arbete gratis. Exempelvis vad man gör i idrottsförening om man gör i ordning skidspår. Eller om man som här – hugger ved (vi hade hjälp av min mamma och farbror).

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s