Stolar jag målat om

Flytten från lägenhet till hus har satt sina spår, inte minst i bohaget. Från att tidigare bott i en rätt så modern radhuslägenhet på 3 r + k med relativt moderna möbler, bor vi numera i ett betydligt äldre hus med betydligt fler kvadratmeter och samtidigt också betydligt äldre inredning.

Visst hade vi kunnat satsa storkovan på nya möbler, men istället valde vi den betydligt sparsammare vägen – nämligen att mer eller mindre tigga till oss möbel efter möbel från släkten, i kombination med en hel del loppisfynd och hittegods.

Stolen nedan hittade jag nere i häststallet och hade definitivt sett sina bättre dagar där den stod med benen i hästskit. Men efter ett rejält tag med slipmaskinen och ett par lager färg var pinnstolen lika bra som ny.

SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC

Barnstolen till vänster plockade jag upp från återvinningscentralen medan den till höger fanns ute i uthuset här på gården. Bordet är å sin sida ursprungligen från Ikea, inköpt år 2006. Eftersom bordsskivan var förstörd av ivriga barnahänder som huggit både tänder och skedar i bordet, slipade jag ytan rejält innan jag målade den i en härligt gammaldags grå kulör.

Jag vågar påstå att de här möblerna passar oss.

4 Replies to “Stolar jag målat om”

  1. Va snyggt det blev! Vi är ute efter pinnstolar, men oj vad svårt de är att hitta stolar utan en massa krusiduller.. jag har varit rädd att det ska bli lite hafsigt om jag målar om dem själv. Men stolen på bilden överst ser ju ut som ny, hur fin som helst! ..så det ska nog inte vara några problem att fixa till en stol om man bara tar sig tiden 🙂

  2. Wow, alltså wow!! Märker att jag inte hunnit läsa bloggar på läääänge!! Himmel vad snyggt ni har & välkommen tillbaka till skärgården ävenom jag inte har en aning om vart ni flyttat men antagligen till knutarna nånstans – supersnyggt – du hinner med massa sånt som jag hoppats att jag redan skulle ha gjort..och helst för länge sen 🙂 SNYGGT! ps. L J U V L I G T trägolv!!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s