Tips: att tapetsera om

Ska jag vara ärlig hade jag helst av allt sluppit riva ner gamla tapeter, för roligt är det då sannerligen inte. Samtidigt är det rogivande att konkret se husets historia. Känns nästan som om man var på skattjakt. Bakom lager av nymodigheter dök det upp både retro och vackra mönster.

En sprayflaska med vatten underlättar jobbet – men bäst av allt fungerar tapetklister och en roller. Rulla tapetklister på tapeten och vänta ca. 10 minuter. Därefter går det som en dans att med hjälp av en spatel skala bort lager efter lager.

SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC

2 Replies to “Tips: att tapetsera om”

  1. Inte för att jag vill regna på nåns tapetborttagningsparad, men ifall tapeten är t.ex. plasttapet som är limmad direkt på betongvägg tar det forever att få bort tapeten, eftersom den lossar i små små flisor. Till sånt rekommenderar jag att skaffa en tapetborttagare. Hade jag då vi flyttade vetat hur jävla pissigt det är att få bort plasttapet (ni vet, sån där skrovlig, ofta beige tapet) så skulle jag ha gladeligen köpt en sån manick.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s