Utmanad

Caroline utmanade mig en lång tid tillbaka, men av någon orsak kom jag mig aldrig för att svara. Och inte heller kom jag på någon bra bortförklaring. Nog sagt – utmaningen fullföljs nu!

Utmaningen går ut på följande:

1. Berätta 11 saker om dig själv.
2. Svara på 11 frågor utmanaren ställt dig.
3. Hitta på 11 frågor som de man utmanar ska svara på.
4. Välj 11 bloggar att utmana.
5. Berätta vem du utmanat.
6. Utmana inte den du själv fått utmaningen av.

Följer för en gång skull anvisningarna så jag börjar med att berätta 11 saker om mig själv.
1. Jag brukar klippa hela familjens hår. Inte bara barnen, utan också M. Har t.o.m. klippt mig själv. Och svägerskan. Och min mamma.
2. Jag är sjukligt mörkrädd och även om jag inför barnen svär att det inte finns några spöken så är jag inte alls så säker själv nattetid.
3. Jag är en usel förlorare. Därför kan vi inte spela sällskapsspel jag och M. Börjar helt enkelt bråka och tjura ifall jag inte vinner.
4. Skriker och gastar då jag blir förbannad. (Ledsen för det grannar.)
5. Glömmer aldrig. Aldrig någonsin. Blir man osams med mig har jag svårt att förlåta.
6. Jag är usel på att dölja känslor. Visar tydligt vad jag tycker och tänker. Uppför mig alltså inte alltid politiskt korrekt. En egenskap som verkligen irriterar mig, eftersom jag önskar jag kunde vara hon som inte visade några känslor vid bestämda tillfällen.
7. I smyg älskar jag att vara så här gravid som jag är just nu. Även om jag stånkar och svär mellan varven.
8. Är bra på praktiska saker. Kan utan att blinka fixa saker och ting som gått sönder och behöver minsann inte någon karl till hjälp om stolar ska skruvas ihop eller nät läggas i sjön.
9. Däremot har jag mycket att bättra då det kommer till strategisk planering, vilket får mig att känna mig otillräcklig.
10. Tävlar hela tiden. Tävlar mot andra löpare. Tävlar mot M ifall vi springer iväg på ett pass tillsammans. Tävlar mot barnen i spel. Skäms inte det minsta.
11. Saknar min pappa. Saknar hans råd, hans goda humör, hans praktiska livssyn, hans hjälp och hans fixaranda. Min pappa var den som fixade allt – också det som inte gick att fixa! Han var också den som skrattade högst. Och främst av allt var han den som vågade vara sig själv och struntade i vad andra tyckte.

Caroline i sin tur frågade mig:

1. Gillar du att resa & vart skulle du vilja resa just nu? Visst gillar jag att resa. Helst skulle jag resa ensam med M till Island, bo i tält och utforska fjäll. Men i mitt nuvarande tillstånd reser jag nog ingen annanstans än till vårt nya hus. Och så till bb.
2. Vem är den person du ser mest upp till och varför? Just nu ser jag upp till en god vän, S. Hon har visat sig vara starkare än vad jag trodde var möjligt. Framförallt ser jag upp till hennes positiva livssyn. 
3. Din bästa egenskap? Jag är praktiskt lagd och får mycket gjort på kort tid.
4. Tror du på livet efter döden/pånyttfödelse? Absolut. Ingen tvekan alls där.
5. Salt eller socker? Både och. Men nu under graviditeten har jag fått allt mer sug efter pommes och chips. Något jag i vanliga fall undviker.
6. Ditt knep för hur du orkar då det är som jobbigast? Det finns inget alternativ. Det är bara att bita ihop.
7. Rask promenad eller jogga? Jogga och allra helst springa.
8. Heminredning eller matlagning? Både och. Just nu är det mycket heminredning eftersom vi ska flytta och allt mindre matlagning eftersom M tränar på annan ort.
9. Nytt eller begagnat? Begagnat alla gånger.
10. Vad önskar du att du gjorde mer av? Jag önskar jag gjorde mer pengar. Nej skämt å sido. Jag önskar jag lekte mer. Men jag är bara inte den typen som leker.
11. Egenskap du mest uppskattar hos dig som mamma och den egenskap du mest uppskattar hos din egen mamma? Jag pysslar och jag umgås med barnen på ett vardagligt sätt utan några krusiduller. Hos min egen mamma uppskattar jag hennes förmåga att klara av väldigt mycket på kort tid.

Jag utmanar följande bloggare och de ska i sin tur svara på följande frågor:

Snorkkis, Fua, Snigeln Harald, Förvånad, På Studs, Kakkakaffe, Rund är också en form, Maratonmamman, Bara Sara, Body Joy och Muminmamman.

1. Bästa skorna?
2. Bloggen alla borde läsa?
3. Te eller kaffe?
4. Tv-program man inte får missa?
5. Boken alla bör läsa?
6. Bästa jeansmärket?
7. En pryl ingen borde kunna leva utan?
8. Alkohol eller alkoholfritt?
9. Bästa daten?
10. Drömjobbet?
11. Vad gjorde du om du vann 5 miljoner på lotto?

3 Replies to “Utmanad”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s