Måla om gamla möbler

Önskar innerligt att jag fotograferat dessa möbler innan jag plockat fram slipmaskinen. En slipmaskin som förresten numera finns högt upp på önskelistan.

Bordet som framöver kommer att fungera som tv-bord, hittade jag på återvinningscentralen nära oss och kostade några tior. Bordet var slitet och ringar av rödvinsglas hade förstört ytan. Benen har jag här på bilden hunnit betsa en gång och själva ytan har jag hunnit slipa med slipmaskin och målat en första gång med en gammaldags grön färg.

projekt

Pinnstolen plockade jag likaså upp på samma ställe och kostade hela 8 euro. Ytan var både sprucken och sliten. På bilden har jag hunnit slipa av ytan och lackat övre delen av stolen en första gång. Nedtill kommer stolen få en grå färg – vilket kommer att göra att den kommer att passa till det omgjorda matbordet som handen i handsken.

Verkstaden jag fått låna är förresten som en dröm. Allt man kan tänkas behöva finns inom en handräckning och sällskapet är inte så illa det heller. Mest står vi där tysta sida vid sida. Men så fort det är något jag undrar över får jag råd som är guld värda.

Det vore lättare att köpa nytt

Och om jag är riktigt ärlig så spara jag inte ens så mycket som man kanske skulle tro genom att köpa begagnat. Målfärg kostar nämligen, liksom målartvätt, penslar, målartejp och allt annat nödvändigt. Samtidigt känns det så mycket roligare då pjäsen i rummet har en historia. Så länge jag lever kommer de här möblerna vara speciella för mig eftersom det ligger mer arbete bakom än om jag bara öppnat en förpackning och skruvat ihop de olika delarna.

Det här betyder ändå inte att vi inte kommer att plocka upp en och annan pryl från Ikea och diverse andra möbelvaruhus. Måtta med allt.

3 Replies to “Måla om gamla möbler”

  1. Även om man kanske inte sparar storkovan i slutändan, så är det åtminstone en ekologisk gärning att köpa begagnat och ge möblerna ett nytt liv. Jag shoppade också en stol till sonens skrivbord på återvinningscentralen förra veckan, och med lite kärlek såg den ut som ny igen! Och så är det ju den där stolthetskänslan, det ger en bra vibbar att åstadkomma och fixa saker och ting själv helt enkelt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s