Mountain Buggy Terrain 2014 joggingvagn från webshop

Under de senaste månaderna har jag upptäckt att det är stor skillnad på löpvagn och löpvagn. Det som jag tidigare sprang med, känns numera som en vanlig trehjuling i jämförelse till den vagn jag nu fattat tycke för.

Jämförde Easywalker, Chariot, Baby Jogger, BOB, Trille och Mountain Buggy Terrain.

Jag testade, körde, klämde, provade, googlade och testade igen. Till slut insåg jag att följande egenskaper var nödvändiga :

 • stora hjul som rullar lätt
 • handbroms för att kunna bromsa i nedförsbackar (finns inget värre än en vagn som skenar)
 • chassi i aluminium som gör vagnen lätt
 • möjlighet att lätt justera från sittläge till fullt liggläge
 • tilltalande design

Från en ytterlighet till den andra

Å ena sidan finns Chariot som går loss för ca. 1200 euro inkl. nödvändiga tillbehör och å andra sidan finns det Trille som knappt kostar 150 euro. Att veta vad exakt man behöver och vad som  är nödvändigt är inte lätt då man ger sig in i barnvagnsdjungeln, för att inte tala om joggingvagnsdjungeln. Men med fyra års erfarenhet känns det i alla fall som att jag visste något sånär vad jag behövde och inte behövde.

Jag vill ogärna betala extra bara för ett varumärke. Samtidigt anser jag att kvalitet får kosta. Mitt val blev alltså Urbain Jungle Mountain Buggy Terrain. En lätt manövrad joggingvagn, med stora hjul, handbroms och ett chassi i aluminium.

mountain-buggy-terrain-liegebuggy-dreirad-alu-leicht-luftraeder-flint-grau-a_1

Jag gick runt i ett par butiker och kände på vagnen och föll för dess genomtänkta finesser. Jag ville ha en vagn utan extra krusiduller och som gör det den är skapt för – nämligen underlätta löpningen tillsammans med barn.

Varför webshop?

I princip föredrar jag att köpa från en fysisk affär om inte allra helst begagnat. Mountain Buggy är en dock tyvärr en vagn som är väldigt dyr i barnvagnsbutikerna nära mig och som har ett högt andrahandsvärde. Därför tedde det sig rätt så logiskt att jag kollade runt på webben.

Det var inte heller första gången jag inhandlat barnvagn via webben. Samtliga fyra vagnar jag hittills ägt har jag inhandlat från webshoppar, och min erfarenhet är att kundservicen fungerat bäst då jag beställt från Tyskland och England och faktiskt sämst då jag beställt från Finland.

Mountain Buggy från Prams.net

Klickade hem min Mountain Buggy från en webshop. Priset var såpass mycket förmånligare än i Finland både beträffande vagn och tillbehör att jag sparade flera hundra euro, d.v.s. flera tusen kronor på mitt beslut. Det att kundservicen vid Prams.net varit vänlig och att de svarat snabbt på alla mina frågor underlättade självklart mitt beslut. Och så det faktum att leveranstiden är en bråkdel av vad det varit om jag beställt min vagn från butik nära mig.

mountain-buggy-buggy-pouch-aufbewahrungstascheScreen shot 2014-01-22 at 4.15.35 PM

Då jag ändå var igång valde jag också några praktiska tillbehör. Bl.a. en väska till vagnen där jag kan förvara mobiltelefon och nycklar och annat viktigt under själva löpturen.

Teknisk information

terrain-technical-features

– Utan ligginsats lämpar sig vagnen för barn från 6 mån – 6 år. Själv köpte jag en mjuklift som jag kommer att använda i början och fästa i joggern då jag har den i liggläge.
– Vagnen kan också utrustas med diverse tillbehör så som mindre bakhjul, adapter för babyskydd, babyinsats så att babyn kan ha ansiktet vänt mot dig, sovpåse etc.
– Vagnen i sig väger 13,5 kg och får lastas med 25 kg.
– Varukorgen får lastas med 5 kg vilket är ett måste eftersom jag planerar använd vagnen om jag behöver springa iväg till nutiken en sväng (närmsta butik kommer framöver att ligga på 3,5 km:s avstånd vilket kommer att bli ett perfekt kortpass).
– Höjden på handtaget kan justeras från 86 cm till 118 cm vilket likaså är ett måste med mina 166 cm i jämförelse till M:s 188 cm.

Edit:
Annie frågade mig om Mountain Buggy jmf med BOB och såhär tänkte jag:

Jag ville ha ett framhjul som gick att låsa upp, d.v.s. som var vändbart, eftersom jag också kommer att använda vagnen till vardags då jag går till butiken för att handla etc. Jag tycker också att kvaliteten på tygerna var mycket bättre på Mountain Buggy jmf. med BOB. Och så ogillar jag att BOB har tyg längst ner vid fötterna. Det kommer att samla upp en massa smuts och vatten och vara svårt att hålla rent.
Och så tilltalade Mountain Buggys design mig mer. Gillade att den var mer sober och lite mer avskalad.

Då jag jmf hur mycket vikt de olika vagnarna ”tål” så stannar BOB på 17 kg, medan Terrain tål upp till 25 kg.
BOB rekommenderas för 6 mån – 3 år, jmf med Terrain som sträcker sig upp till 6 år. Hittills har Viktor nu 4 år följt med mig på rundor och jag vill att vagnen ska lämpa sig för honom också framöver ifall så behövs (just nu 4 år och 18 kg).
Handbromsen på BOB är kopplad till framhjulet, medan den på Terrain är kopplad till bakhjulet.
Däremot är BOB lättare. Den vägen 10,6 kg jmf med Terrain som väger 13,5 kg.
Storleksmässigt är de rätt så lika, med den skillnaden att Terrain blir ”kortare” då framhjulet går att låsa framåt eller bakåt.
Båda har praktiska fickor på insidan av vagnen där man kan lägga snuttefilt etc. Däremot har Terrain en varukorg med dragkedja som gör att grejer inte flyger omkring om man rör sig i terräng (något jag upplevt som opraktiskt med Easywalker).

Vad springer ni med för vagn? Och vad tycker ni att är viktiga egenskaper?

30 Replies to “Mountain Buggy Terrain 2014 joggingvagn från webshop”

 1. Nice! Jag vill också skaffa mig en löparvagn när bebisen har kommit. Så att det blir smidigt att ut och springa. Verkar vara en bra vagn den där!

  1. Jo än så länge är jag nöjd. Men jag har ju som sagt inte ännu tagit den i bruk. Den verkar i alla fall så mycket bättre än ex. Easywalker som jag sprungit med tidigare.

 2. Håller som bäst på och tittar på löpvagnar och lutar för tillfället mot BOB ironman. Sku vara jätteintresserad att höra vilka egenskaper som du tycker Mountain Buggy Terrain var bättre än iron man på.

  1. Jag ville ha ett framhjul som gick att låsa upp, d.v.s. som var vändbart, eftersom jag också kommer att använda vagnen till vardags då jag går till butiken för att handla etc. Jag tycker också att kvaliteten på tygerna var mycket bättre på Mountain Buggy jmf. med BOB. Och så ogillar jag att BOB har tyg längst ner vid fötterna. Det kommer att samla upp en massa smuts och vatten och vara svårt att hålla rent.
   Och så tilltalade Mountain Buggys design mig mer. Gillade att den var mer sober och lite mer avskalad.

   Då jag jmf hur mycket vikt de olika vagnarna ”tål” så stannar BOB på 17 kg, medan Terrain tål upp till 25 kg.
   BOB rekommenderas för 6 mån – 3 år, jmf med Terrain som sträcker sig upp till 6 år. Hittills har Viktor nu 4 år följt med mig på rundor och jag vill att vagnen ska lämpa sig för honom också framöver ifall så behövs (just nu väger han 18 kg).
   Handbromsen på BOB är kopplad till framhjulet, medan den på Terrain är kopplad till bakhjulet.
   Däremot är BOB lättare. Den vägen 10,6 kg jmf med Terrain som väger 13,5 kg.
   Storleksmässigt är de rätt så lika, med den skillnaden att Terrain blir ”kortare” då framhjulet går att låsa framåt eller bakåt.
   Båda har praktiska fickor på insidan av vagnen där man kan lägga snuttefilt etc. Däremot har Terrain en varukorg med dragkedja som gör att grejer inte flyger omkring om man rör sig i terräng (något jag upplevt med Easywalker).
   Det blev ett långt svar 😀

   1. Tusen tack för snabbt och omfattande svar! 🙂 Att Terrain fungerar ända upp till 6 år ju en stor fördel. Hade inte tänkt så långt. Håller på och kommer igång med löpningen igen när första barnet snart är 4 månader.

 3. Vad intressant. Jag läser och lägger på minnet! Löparvagn börjar kännas aktuellt här också. Nu har jag ju haft Teutonian men fram mot sommaren gissar jag att vi vill ha en riktig löparvagn. En fråga: Tänker du använda denna bara för löpning, skogspromenader etc. eller i andra samanhang också? Skulle du tro att det räcker med en mindre ”cityvagn” och denna?

  1. Om jag hade bott kvar i stan hade jag nog haft en mindre och smidigare vagn som jag använt till vardags (ex. bugaboo). Men eftersom vi flyttar ut på landet kommer Terrain vara det smidigaste jag behöver. Om jag nu inte mot förmodan skulle snöa in mig på en paraplyvagn i ngt skede som vi kunde ha i bilen. Mitt andra alternativ där hemma som jag införskaffat second hand är en Kronan vagn med rejäla hjul. Kronan är allt annat än smidig. Men den är förstås robust och kommer att fungera alldeles ypperligt som sovvagn och så löper den bra hemma på gården.

 4. Fin vagn du valt och du verkar ha koll på varför just denna – tummen upp!! 🙂 Kanske jag skulle ha kommit igång fortare om jag även inhandlat en vagn för det syftet 😉 Själv har jag som sagt inte kommit igång alls med springande men men..så småningom och för mig är det ju inte alls i samma utsträckning som din löpning 😀 Hursomhelst så lyfter jag hatten åt att du är så himla hurtig och energisk & fin blogg uppdatering! Skall minsann se till att följa dig! ps.1 härliga målade korgar du fixat
  ps.2 nej inte längre som flygvärdinna men på flygfältet närmast oss 🙂

 5. Jag har denna. Funkar jätte bra både att löpa med och till vardags. Lite lång att ha med t ex bussen, men även det går. Grattis till bra val 🙂

 6. Bästa valet! Många vagnar har jag testat men Mountain buggyn har jag svårt för att göra mig av med. Har hängt med i över 6 år och två grabbar. Yngsta 3 1/2 år sitter fortfarande bra i den och är nog en av få vagnar han får plats att sova i.

  Lycka till med kommande bäbis.

 7. Jag har exakt den vagnen. Haft den i snart 1,5 år och älskar den! Min femåring brukar tjuvåka och sitter jättar i den! Min mamma tycker den är lättkörd (hon har problem med axlar och handleder). Lättmanövrerad i stan och perfekt att springa med! För mig den optimala vagnen.

 8. Hej! Vi funderar på MB terrain, men den finns inte i butik vid oss… Vad blir måtten om man fäller ihop den utan bakhjulen på?

  Tack på förhand!

 9. Hej! Är prams.net från england? de besprutar ju sina vagnar…vet du någon annan sida från något annat land man kan beställa den för billigt?

  1. Jag tror eg att det ska vara säkert från England, men är inte hundra. Vi beställde vår från babyplus.nl Gick finemang.

   1. I T ex google chrome kan man direktöversätta sidan; deras webbshop är endast på holländska.

 10. Hej!
  Surfade på nätet gällande joggingvagn och kom över din sida. Beställde nyss en likadan och från prams! 😊 Tack för tipset! Undrar hur länge det tog innan ni fick den?
  Väntar ivrigt på en ordentlig vagn att löpa med lilleman…
  Fortfarande nöjd med köpet?
  Hälsar Carina

  1. Hej Carina! Jo jag är fortfarande jättenöjd. Rullar lätt och stabilt. Om jag kommer rätt ihåg kom vagnen på under en vecka, vilket var betydligt snabbare än om jag köpt den från affär där de hade behövt beställa in den via importör. Lycka till med löpningen

 11. First of all I would like to say superb blog! I had a quick
  question in which I’d like to ask if you do not mind.
  I was curious to know how you center yourself and clear
  your thoughts before writing. I have had a difficult time clearing my thoughts in getting my ideas out.

  I truly do take pleasure in writing but it just seems like the first
  10 to 15 minutes are generally lost simply just trying to figure out
  how to begin. Any recommendations or hints?
  Kudos!

 12. Hej,
  Funderar på att köpa den begagnad. Hur har den hållt sig? Fortfarande stabil eller är det något jag borde kolla upp lite extra när jag granskar den innan köp?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s