Hur veta?

Stundvis funderar jag ifall jag borde åka in för att kolla upp att sammandragningarna är ofarliga, för att sekunden senare avfärda det hela, övertygad om att jag troligtvis kommer att gå två veckor över tiden.

Osäkerheten sätter griller i huvudet och gränsen mellan vad som gör ont och inte ont, liksom vad som är normalt och mindre normalt blir allt mer luddig.

sperm

Jag ville så gärna vara hon som sprang långpass precis innan hon åkte in till förlossningen i vecka 39+4 och krystade ut ungen i en nysning. Tyvärr blev det inte så…

 

 

13 Replies to “Hur veta?”

  1. Vet inte om det tröstar, men jag har förstått att sammandragningarna ofta kommer både starkare och tidigare för dem som fött tidigare, än med första barnet. Och det har jag själv märkt av, har betydligt fler sammandragningar än tidigare gånger, och de gör mera ont också. Men för egen del så har jag bara tänkt att det hör till, för de försvinner alltid efter en stund, och så kan det gå ett par dagar igen emellan.

  2. Vet du vad, det är bara att sticka in (de vältvättade) fingrarna och känna efter! Det borde finnas ca 3 cm livmoderkanal som sticker ut som ändan på en tratt, och är ganska fast. Om det bara känns en kort stump, eller den mjuknat så man inte riktigt kan bilda sig en uppfattning om den, då har sammandragningarna förorsakat något som de inte ännu ska… Förlåt om jag skriver genanta saker på din blogg, men det är så vardagligt för mig… 🙂

    1. Blev sjukskriven på fredag efter att jag träffat läkaren och nu jobbar jag då hemifrån. Och om några dagar tar jag helt timeout. Bara att lyssna till kroppen signaler.
      Känns definitivt som att något är på gång. Men samtidigt kan det mycket väl gå som så att jag går två veckor över tiden 😀

  3. Åh, men oavsett är det nära nu! Var kanske bra att du blev sjukskriven så att du kan vila och ta det lugnt inför det stora.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s