Flyttar

inom kort

Det börjar bli dags att samla ihop alla pinaler för att flytta söderut. Hemåt. Nära till släkt och vänner. Nära till havet. Nära till fritidsintressen. Nära till skogen. Helt enkelt hem.

Mitt första blogginlägg någonsin löd enligt följande:
Då jag var 18år och blev intervjuad i Pargas Kungörelse sa jag att jag aldrig skulle bo i Pargas.
Då vi bodde i Åbo för ca. 10 år sedan sa jag att jag aldrig skulle flytta till Tammerfors.
Då vi flyttade från Vanda år 2005 sa jag att jag aldrig mer vill bo i huvudstadsregionen. 

Nu sitter jag här i Esbo, efter flytt från Tammerfors, med visionen om att någon gång i framtiden bo i Pargas. Livet är så här ibland. Man ska aldrig säga aldrig!

Den där visionen om att någon gång åter igen bo i Pargas blev visst sann tidigare än vad jag vågat hoppas på. Samma beträffande huset. Större än vad jag kunnat drömma om. Och äldre. Och charmigare. Och bättre.

Mer yta för barnen. Rum att leka. Egna vråer och egna krypin. Samtidigt mer yta att städa. Mer att hålla ordning på.

Men det bästa är ändå att vi äntligen kommer att ha ett rejält arbetsrum. Och rejäla sovrum. Och ett rejält kök. Med öppna spisar, gamla trägolv, små små fönster och en riktigt stor gård.

Längtar så innerligt på den dag då vi alla saker hittat sin egen plats och vi får lägga oss i nybäddade sängar i vårt alldeles egna hus.

Någon frågade mig hur jag kommer att göra med jobbet. Rycker på axlarna och konstaterar att jag kommer att fixa det utan problem. Erica har klarat av att pendla utan problem – så det är ingalunda omöjligt. Visst kräver det en hel del planering, en massa motivation att få arbetet att löpa och en flexibel arbetsgivare. Men det har jag. De kommer ordna sig. Var så säkra.

15 Replies to “Flyttar”

  1. Härligt! Stort gammalt hus låter som en dröm! Vi människor har nog säkert en magnet som slås på efter att vi passerat 30 som drar hemåt. När flyttar ni?

    1. Vi flyttar första helgen i februari. Så ett par veckor kvar. 😀 Känns riktigt skönt! ELler nåja… ska vi vara riktigt ärliga så känns det för jävligt då man tänker på allt som ska packas och plockas upp. 😀 Välkomna på besök i sommar!!

  2. Härligt! Då kommer jag och hälsar på nästa gång 😉 Allt ordnar sig. Så driftig som du är, behöver du inte ens fundera på sånt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s