Ny dragkedja

Släng inte sådant som går att laga

Först och främst vill jag säga tack till Marika, för uppmuntrande ord. Det att jag varit  tvungen att inte bara löpvila, utan verkligen vila, har inte varit så lätt som man kan tro. För att inte bli urless på allt och alla, har jag alltså kickat igång diverse projekt för att tiden inte ska bli lång. Det att ens en läsare gillar ombytet i bloggen gör mig glad – för visst har jag haft identitetskris då mammaspring blivit mammabak, mammapyssel, mammatänker etc.

Nu tänkte jag hur som helst avslöja litet av ett sådant där spontanköp som vart helt otippat. Jag som tidigare svurit att jag aldrig någonsin skulle falla för en pansarvagn har helt sadlat om efter att jag bekantat mig med den nya terrängen som väntar mig.

Men lugn, lugn. Tro mig. I planerna finns också en riktig monsterlöpvagn som jag tidigare bara gått och drömt om.

Tillbaka till pansarvagnen

Det blev en rejäl sak. Med lite små skavanker. Men vi kan väl säga som så att priset avgjorde.

För en ynka liten peng fick vi nämligen två chassin, 5 olika klädslar, liggvagn och sittvagn, regnskydd, skydd till hjulen, åkpåse och gudvetvad. Här i stadsmiljön hade den bara varit felfelfel, men där vi kommer bo framöver – där kommer den att fungera bättre än väl.

Skavanker – då man köper billigt är inte alltid allting i nyskick

Dragkedjan i åkpåsen var kaputt och vanligtvis räds jag dragkedjor eftersom de verkar näst intill omöjliga att få gjorda så att det ser proffsigt ut. I gömmorna hittade jag dock en ärtigt grön sak som jag tänkte kunde få fungera som provexemplar om inte annat. Jag alltså sprättade, nålade, passade in, nålade lite till för att till sist och slut sova på saken.

Plockade fram symaskinen och kastade ett öga på den ärtiga saken än en gång innan jag skred till verket. Och vet ni – det lyckades.

Resultatet blev snyggt och provexemplaret blev en alldeles fungerande åkpåse som knappt kostat någonting alls.

Inte så illa pissat det inte.

SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC

Den nya kedjan i grönt är mycket häftigare än den grå – tycker jag alltså.

SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC

Det blev en monstervagn – men mer om det en annan gång.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s