DIY måla om matbord

Man tager vad man haver

Mattor, lampor, bord, stolar, soffor, mattor, sängar, skrivbord och mer stolar.

Listan på vad som behöver införskaffas kan göras precis hur lång som helst. Och notan verkar bli därefter. Alltså försöker jag råda bot på de mest akuta möbel-behoven genom att göra om avlagda klenoder att passa den stil vi eftersträvar.

Ett slitet matbord som under åren fått ny yta av vinylplast fixades under helgen om till ett uppdaterat bord med rätt look. Det krävde en hel del jobb, men tack vare många hjälpsamma händer gick det som en dans.

SAMSUNG CSC

Samtliga barn hjälptes åt att dra bort den envisa plasten. Teamwork skrek Viktor efteråt.

SAMSUNG CSC

Efter att ha slipat och slipat (80), och slipat lite till (180), var det äntligen dags för ett lager Tikkurila Empire i gammaldags grå färg. Och då färgen torkat i närmare ett dygn var det dags för ännu en omgång med sandpappret (180), innan lager nummer två ströks på. Resultatet är klart över förväntan.

SAMSUNG CSC

Det slutgiltiga resultatet visas då bordet har hittat till sin rätta plats. Nu fattas längre bara stolarna.

Valde Tikkurilas Empire oljefärg för att jag vill vara säker på att få en hållbar och slitstark yta som hoppeligen ska klara av en hel del barnsabotage.

4 Replies to “DIY måla om matbord”

  1. jag gillar att du har svitschat om till en diy-blogg för tillfället! 😀 bloggen blir på så sätt mera mångsidig, det kändes oväntat att du har sån talang, eftersom jag inte känner dej. jag får sån inspiration varje gång du har uppdaterat så det har lett till att jag har planerat att fixa ihop en vardagsrumslampa själv istället för att köpa en ny inför kommande flytten. lycka till med er flytt också! 🙂

  2. Vad spännande med all ny inredning, men säkert ganska jobbigt med allt fix på samma gång. Gissar att många med mig är nyfikna på vart och när flytten går!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s