Tacksamhet och skuldkänslor

Inte en dag går förbi utan att jag känner mig obekväm med min kropp och dess förändring. Ogillar de åtta extra kilogram som sakta men säkert förändrat min kropp från smidig till tung, och ogillar också det faktum att jag vareviga morgon vaknar med ömmande rygg och värkande mage.

Samtidigt känner jag enorm tacksamhet för det liv som växer inom mig och skuld för att jag är fåfäng nog att drömma om en smidigare och lättare kropp. Allt har sin tid och i det långa loppet kan det här mer eller mindre jämföras med ett ynka skavsår.

magen

Först nu då det är 2,5 månader kvar, har jag tillåtit mig själv njuta av livet inom mig. Rädslan för att något kan gå fel är ständigt närvarande, liksom insikten om hur skört livet är.

One Reply to “Tacksamhet och skuldkänslor”

  1. Åh, vad fin du är med magen! Hade helt missat att du är gravid. Så stort grattis!!!

    Tycker du gör rätt i att se graviditeten som en kort period. För det är den! Snart har du din smidiga kropp tillbaka!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s