Fyndade designstol

Sakta men säkert närmar sig dagen D, då det är dags för oss att flytta från radhuslägenhet till hus, och således finns det också ett visst behov av fler möbler så att inte alla av rummen står tomma.

Det vi köper vill vi helst köpa second hand

Ser fram emot att under våren besöka en och annan auktion för att hoppeligen hitta någon pärla med både känsla och historia. Det känns helt enkelt så mycket mer värdefullt med en 50-tals fåtölj i slitet skinn, jämfört med en nymodighet från Ikea som man skruvat ihop efter att ha öst ur sig en massa svordomar då man märkt att en skruv fattats.

Fladdermusfåtöljen är en finsk designklassiker från 1950-talet, och den hade om jag ska vara riktigt ärlig paserat obemärkt förbi, om jag inte fått upp ögonen för detta felfria tyg från Marimekko (Varax) på favoritloppiset. Eftersom jag gillade mönstret köpte jag tyget för en tia och döm min förvåning då jag väl hemma insåg att tygets egentliga värde låg på 150 euro.

SAMSUNG CSC

Efter en massa googlande kom jag över själva stommen från Kodin Ykkönen i vitt för 69,90 euro. Summa summarum så lyckades jag skrapa ihop en klassiker för 79,90 euro. Rätt så nöjd med att jag föredrar loppisar framom det där stora varuhuset som börjar på S.

lepakkotuoli_varax_fi

2 Replies to “Fyndade designstol”

  1. Jag skulle vilja vara så – och köpa mer second hand, piffa till, men har tappat min pysselgen helt och hållet. Gillar grejen med att köpa saker som sen kan säljas och återanvändas och har faktiskt börjat tänka så med t.ex. väskor, kläder och har förvånats över vad allt man kan sälja på blocket och tradera.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s