FightBack

Första gången jag hörde om Pekka Hyysalo var för ett år sedan, efter att M berättat att han  donerat pengar åt en finsk kille som valt att inte ge upp. Den här för mig okände skidåkaren, som i april 2010 landat fel vid ett hopp med allvarlig hjärnskada som följd, har under den senaste tiden blivit en ledstjärna för mig, tillsammans med en annan alldeles speciell person.

Om du inte ännu kollat in Hyysalos story – gör det nu! Det tar en kort stund av din dag, men det kommer att ändra din syn på livet. Jag lovar! Klicka här (på engelska)

Jag vet inte om jag är religiös eller inte, men i alla fall tror jag. Jag tror att man med ren och skär vilja kan klara av vad som helst. Och jag tror att ifall man omringas av personer som sporrar, pushar och framförallt tror – ja, då kan man komma tillbaka och göra det omöjliga. Hyysalo i videon ovan kunde varken prata, gå eller ens röra sig efter att han vaknade upp tre veckor efter den stora kraschen – ändå har han bestämt sig för att springa maraton inom sju år och träningen med att återfå förmågan att springa är i full gång.

Säg aldrig åt någon att hon eller han inte kan göra något. Min och din uppgift är inte att begränsa, hindra och krossa drömmar. Vår uppgift att hjälpa personen i fråga att nå sina mål.

Pekka Hyysalo – han om någon ser jag upp till!

One Reply to “FightBack”

  1. Vilken vilja! Otroligt!
    Fanns en trevlig artikel om Pekka i Me Naiset för några veckor sedan, kanske någon månad också, tiden går så fort.
    Tillsammans kan man komma långt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s