Rosa, rosa och rosa

Egentligen skulle jag och Amanda endast gå iväg en snabbis till butiken för att köpa bikarbonat, men på något konstigt vänster hamnade vi än en gång på loppiset.

Pojke eller flicka?

Ha absolut ingen aning huruvida det är en tjej eller kille inne i magen, men kläderna nedan kunde jag inte motstå. Sprang på ett sådant där perfekt bord där kläderna var så gott som nya och priserna precis lagom. Kommer de inte till användning hos oss har jag ett perfekt litet kit att ge bort till någon som behöver dem (för nej, hur genusneutral jag än är, så rosa i min värld rosa.

SAMSUNG CSC

Köpet bestod av:
4 bodys
2 pyjamasar
ett spjälskydd
1 par oanvända strumpor från Noa Noa
1 par mjuka jeans
1 munkjacka från Calvin Klein
1 par sparkbyxor från Noa Noa
1 par skor från Nike

Totalt: 14,20 euro

För inte så länge sedan lyssnade jag till en ung kvinna som högt och tydligt deklarerade att hon minsann inte skulle köpa eller ens ta emot andras gamla använda kläder och babyprylar. Allt skulle vara nytt – punkt slut.

Utåt sett såg jag väl mest ut som en fågelholk, men inombords pågick en häftig kamp. Helst av allt hade jag velat stå upp och berätta för henne att de tidiga babykläderna används i sisådär ett par veckor innan de kasseras och att second hand är minst lika bra.

Samtidigt inser jag att var och en har rätt att fatta sina egna beslut. Det var väl mest attityden som jag hakade upp mig vid. Och ungen som jag har i magen kommer väl knappt att få något sprillans nytt alls. Har till och med ändrat mig beträffande vagn. Behoven ändras rätt så fort då man vet vartåt man är på väg…

10 Replies to “Rosa, rosa och rosa”

  1. Oj vad jag hade mycket att läsa ikapp på bloggen. Har varit riktigt dålig på att läsa bloggar senaste tiden. Men shit vilka finheter du fyndat… hoppas på en liten tjej nu då 🙂 Träffade igår en 2 veckor ”gammal” tjej, och hur liten får man bli, inte har ju Alfons nånsin varit så liten känns det som!! Galet.
    Hoppas att allt går bra med era framtidsplaner :).
    Vi ses!

  2. Ja vad uppiffad bloggen är. Fint! Märks att du har konstnärligt öga (på fotona också).
    Är också förvånad över att vissa verkar tycka att deras barn ska få allt nytt… men det verkar inte helt ovanligt. Men alla gör ju som de vill – det handlar nog mer om föräldrarnas förverkligande; är ju inte precis som att ett spädbarn bryr sig om det är nytt eller inte. Men snällare mot miljön (och den egna ekonomin) är man minsann om man har lyxen att ärva eller kan köpa begagnat.

    1. Jo herregud, jag är tacksam för allt som vänninorna hämtar över till mig. Speciellt med tanke på att det är tredje gången och jag inte längre har ett sådant enormt behov av att köpa allt onödigt!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s