Stor omställning

Då året går mot sitt slut kan jag lugnt konstatera att 2013 inte kommer att gå till historien som det bästa året genom tiderna. Speciellt hösten har varit både påfrestande och utmanande. Samtidigt tror jag att allt löser sig.

Frågor som var ska vi bo och vad ska vi göra har blivit allt mer aktuella. Kan må hända att det för de flesta andra har varit en självklarhet då många fattat detta beslut redan långt tidigare, men för oss har det blivit något av ett avgörande vägskäl nu då vi passerat 30. Att välja det ena innebär nämligen många gånger att man väljer bort det andra och jag tror det är där skon klämmer.

Men nu känns det som om att vi hittat en lösning som kommer att fungera. Visst blir min egen arbetsväg litet längre, men samtidigt kommer barnen få uppleva samma trygghet som jag och M upplevt som barn. Visst kommer vardagen att bli lite mer inrutad, men samtidigt kommer det sociala nätverket att utökas. Visst känner jag en viss panik över att överge något som ändå trots allt fungerar, men samtidigt ser jag fram emot allt det nya.

SAMSUNG CSC  SAMSUNG CSC

Allt har sin tid

Mamma-ledigheten är skrämmande nära nu. Dagarna och veckorna passerar i racerfart och jag känner mig inte riktigt tillfreds med tanken om att jag snart måste ändra fokus. Arbetet har visat sig vara mer betydelsefullt än någonsin tidigare. Och tanken om att ge upp det om ens för en liten stund är skrämmande. Plötsligt hamnar jag på efterkälken.

Samtidigt, känner jag innerst inne en viss förväntan över att snart få lära känna en ny underbar liten människa i en spännande ny miljö.

3 Replies to “Stor omställning”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s