Fixa snabba bullar

Husmorstipset

I helgen passade jag på att fixa ”halvfärdigt” hemma, d.v.s. ogräddade bullar att ha i frysen och som snabbt gräddas i ugnen under en kvart vid oväntat besök.

Grunden till hela härligheten är det bästa bullreceptet i världen.

SAMSUNG CSC

Lade bullarna i formar och lät dem jäsa en andra gång.

SAMSUNG CSC

Precis då bullarna jäst klart ställde jag in dem på en bricka i frysen.

SAMSUNG CSC

Efter ungefär en timme plockade jag ut dem igen och lade samtliga i en påse. In i frysen igen och nu har jag halvfärdiga bullar, redo för oväntade gäster. Smart, simpelt och mycket godare en köpta halvfabrikat-bullar.

10 Replies to “Fixa snabba bullar”

  1. Hej!
    Jag ville bara säga tack för en inspirerande och mångsidig blogg! Det är verkligen en passlig blandning av allt möjligt. Jag funderar till och med på att börja springa, så inspirerad blir man!

    Hälsningar,
    Annika

      1. Tack för ett super recept! Nu har jag bakat bullarna och de är de bästa jag någonsin ätit! Brukar du ha degen att jäsa i kylen eller i rumstemperatur? Då du inte jäser den över natten. Hade min först en stund i rumstemperatur och sedan dryga fyra timmar i kylen. Funderar hur det blir bäst 🙂 Har du gjort med kall eller lagom varm mjölk, så där för jästens skull, har det någon skillnad? Värst så många följdfrågor jag hade, tack om du orkar svara. 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s