Barnfritt och svåra beslut

Efter att ha åkt till skärgården för att inackordera kidsen där för helgen, kunde vi till på köpet slå oss ner vid ett färdigdukat bord som dignade av nykokta blåmusslor och sushi toppade med både pilgrimsmusslor och annat nomnom. Skulle inte ha något emot att få uppleva den här typen av fredagslyx lite oftare. Den slog i varje fall taco-fredag med hästlängder. Och i takt med att ljudnivån steg kändes det svårare och svårare att faktiskt ge sig av som planerat. Efter många om och men, då vi till slut nattat godisstinna små barnrumpor, rattade jag och M bilen tillbaka mot huvudstaden.

Det blev en helg fylld med nostalgiska minnen och sista-gången-upplevelser. Det skulle inte bara snyggas till på gården, det skulle också representeras en sista gång på klubbfesten i just det här laget.

Det blev en kväll vi knappast kommer att glömma i första taget då det skålades och pratades långt in på småtimmarna.  Precis innan läggdags då det redan började ljusna, kunde vi konstatera att tiden här varit rik på vänner och bekanta – en tid som format oss som människor och bjudit på utmaningar vi knappast annars skulle fått vara med om.

Vägskälet vi står vid ter sig dock mer avgörande än någonsin tidigare. Barnen och vad som är bäst för dem prioriteras, liksom vad som är nödvändigt för oss som hel familj.

Frågan alla ställer oss just nu är vad som kommer här näst. 

Folk höjer på ögonbrynen då de hör oss fumla med svaren och få nöjer sig med det där vaga ”vi får se:et”. Samtidigt är det ett ärligt svar. Faller allt på plats kan det mycket väl vara att vi går enligt plan A, men likväl kan det hända att vi följer plan B eller varför inte plan C.

Det gäller att skynda långsamt och fundera för i dagsläget ä det så mycket mer på spel än bara färgen på klubbtröjan. I det stora hela handlar det ändå främst om klasskompisar, fritidsintressen och bästisar. Där vi bor – där ska barnen känna sig trygga.

6 Replies to “Barnfritt och svåra beslut”

  1. Det går nog bra hur det än landar! Fastän vi bara flyttade en dryg kilometer blev det ju totalomställning för hela packet. Nytt dagis, ny förskola och nya grannar. Ändå är allt bättre än bra, för det kommer nya kompisar, nya grannar och nya möjligheter. Jag var jätte orolig och funderade av och an och velade och hade mig, medan barnen sedan tog det hela med en klackspark.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s