Tips till dig med atopisk hud

Salvor och smörjor

Med ett par atopiker i familjen har det här med diverse krämer och salvor blivit vardagsmat hemma hos oss. Så fort gradstocken kryper ner mot nollstrecket blir huden torr, röd och börjar fjälla.

Döm min förvåning då Viktor visade intresse för det stick jag köpt från Body Shop för att smörja på min mage för att förebygga bristningar i huden. Efter bara ett par dagars användning har hans hud blivit len och mjuk – första gången flera år känns det som.

Vi slipper också allt kladd, han kan stryka på det lätt själv och bäst av allt så slipper vi allt gnäll om salvor som sviiiiiiiiider. 

SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC

13 Replies to “Tips till dig med atopisk hud”

  1. Åh vad glad jag blir o höra att fler slopar receptbelagda smörjor. Och tack för tipset! Det finns fler som lider av samma problem såhär på hösten! Kram

  2. Inom hudsjukdomar talas det om ”hoitoväsy”, dvs huden ”tröttnar” på en salva som först funkat jättebra. Då ska man byta och kanske senare byta tillbaka till dendär bästa salvan, som då åter fungerar bra. Jag tror man inte vet vad detta beror på…

      1. Nu finns det risk att jag blir alltför ivrig med rekommendationer på din blogg… Förlåt på förhand… I Åbo var jag en tid med i en forskargrupp som undersökte ftalater. En del av mjukplast, som det bl.a. finns med i doftämnen. Dom kom till att doftämnen kan tänkas påverka fruktsamheten negativt, speciellt hos pojkar och speciellt för foster. Det har visst kommit flera forskningsresultat i den riktningen sedan dess. Sköljmedel har en hel del doftämnen så det kan vara skäl att undvika… Och doftfria bykmedel kan tänkas vara ett bättre val…. Dessutom har jag för mig att sköljmedel skadar elastiska plagg? Men ifall det irriterar huden har jag inte så mycket kunskap om…

    1. Jag tycker det är riktigt intressant att läsa dina kommentarer så fortsätt skriva du! Tidigare använde vi endast minirisk, men så gick jag sakta men säkert över til Ariel etc. Ska nog backa igen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s