Gröna gräset

Som vi gick till stadion för att kolla på dagens match kom jag att tänka på hur fotboll kommit att bli en självklar del av vår familjs liv. Lika självklart som att någon familj äter tacos varje fredag – lika säkert är det att jag och kidsen hänger på stadion under matchdag.

Kidsen har växt in i rollen och rättar sig enligt konstens alla regler. De kan sångerna och ramsorna utantill och snackar vitt och brett om favoritspelare och målgester. De kan också allt om streakers och ser inga problem i att hoppa in på plan efter att domarn blåst i visslan för sista gången.

Den som säger att det bara handlar om fotboll vet inte vad den snackar om. Det handlar om så mycket mer än så. Då det går bra känns det jävligt bra. Och då det går sämre känns det jävligt dåligt. Fotboll är livet – på gott och ont.

Ibland tänker jag på hur annorlunda vårt liv kunde varit. Tänk om fotbollen aldrig varit så central som den varit. Tänk om det bara varit en boll? Samtidigt räds jag av tanken, för det skulle samtidigt innebära ett liv utan spontana möten ute i snålblåsten under en filt på en iskall stadion – eller träffar som idag, i solskenet, mellan underbara brudar tillsammans med bästa kidsen.

SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC

3 Replies to “Gröna gräset”

  1. Jag har ibland funderat hur det skulle vara att ha 4 veckors semester tillsammans varje sommar som de flesta familjer kanske har.Tror inte att jag skulle vilja det mera efter 20+ år på fotbollens villkor.:) Men oj vad det kan vara tungt emellanåt när det går dåligt men desto härligare när det går bra! Du har så rätt när du säger att man inte kan säga att det bara är fotboll! Det är hela livet!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s