Mumin-katastrof

Även om jag inte är någon inrednings-junkie brukar jag titt som tätt kika in hos bl.a. Trendenser. Oftast förhåller jag mig rätt så neutralt till all sorts inredning. Den här dukningen lämnade mig dock inte oberörd. Klicka här.

Mumins jubileumsutställning uppfattas som något intressant. I min värld har dock trollen inget att göra i inredningen – de kan gott hållas till i böckerna.

I början kändes det som en kul grej, men idag ett antal år senare ser mitt köksskåp ut som om en muminbomb slagit ner. Och värst av allt – det ser troligtvis lika ut i en hel massa köksskåp i Finland. Om jag ska vara ärlig så har jag nästan börjat ogilla det där trollet med sammetsnos och liten svans.

Eller vad säger ni?

SAMSUNG CSC

Och alla muggar kom inte ens med på bild.

8 Replies to “Mumin-katastrof”

  1. Imponerande samling!! Jag älskar mumin och att dricka kaffe ur muminmuggar hos andra! Kanske just för att vi endast har en muminmugg i vårt hushåll (yngsta dottern fick i doppresent den rosa nästlängst till vänster på din bild) och tänker inte skaffa fler heller! Jag tycker nog som du, att mumin skall helst hålla i sig i böckerna och som mjukisdjur och leksaker för barn. Mumin ÖVERALLT är bara too much!

  2. Barnen har fått av dem till gåvor (VARFÖR har jag inte skrivit upp vem som fått vilken?!), så vi har en del (men långt ifrån lika många som du!). Inte dricker jag själv från dem, men nog är det ju lite roligt att fundera på vilken kopp som passar till vilken gäst då vi får besök. 🙂
    Du kan ju sälja din samling en dag, och få tillbaka en del pengar.. 😉

    1. Jamen… ibland vill gästerna välja mugg (samma gäller kidsen). Och oftast kommer jag på mig själv då jag står där och säger – nej inte den. Den har tarra så den får du inte ta! Herregud… drömmer väl om storkosan 🙂

      1. Samma sak här, fick mina första muminmuggar som barn då det lancerades på 90-talet, sen blev det ju ett uppsving där i mitten av 2000-talet och jag började få dom som gåvor. I dagens läge har jag ungefär 70st koppar (till och med ett par dubletter + alla årskoppar/julmuggar you name it.) Använder dom nästan aldrig eftersom dom är för små för min dagliga kaffedos och alldeles för minimaliska för tedrickande… Har också börjat irritera mig på dom, vad gör man med så många koppar?

  3. Ja det har väl blivit inflation i Muminprodukterna sedan rättigheterna till varumärket såldes. Men jag gillar ju Mumin, och muggarna är favoriter (erkänner jag utan att skämmas). 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s