Skolstart

Trygghet

Det här var veckan Amanda började skolan. Det var inte alls så märkvärdigt som jag varit rädd för – stjärnan själv verkade rätt så oberörd.

Men så gick hon ju också till samma byggnad som åren innan och träffade samma kompisar som åren innan. Den enda skillnaden var att hon flyttade tvärs över i korridoren. Känns rätt så fantastiskt att hon kan gå i en så pass liten skola, mitt i smeten.

Diktatorn

Då det kom till skolväskan var jag stenhård. Kvalitet framom blingbling och krimskrams. Och även om hon inte kanske håller med mig idag hoppas jag innerst inne att hon en dag inte kommer ihåg den där väskan med bitter eftersmak.

Men ibland önskar jag att jag kunde diktera lite mindre. Hon fick i alla fall välja pennskrin själv – och det blev i sin tur en betydligt dyrare historia. Men då hade jag redan lovat att hon fick välja själv.

Lika bra att diktera nu medan jag kan. Idag är hon sju. Snart är hon tretton och då antar jag att jag får känna mig besegrad. I alla fall ibland.

SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s