Avbröt

Vet inte riktigt vad jag ska skriva. Känner mig tom på ord och energi.

Redan från start var jag inställd på att jag skulle avbryta. Avskyr den tankegången och den möjligheten. Avskyr det faktum att just jag avbrutit ett lopp. Den möjligheten borde inte existera.

Samtidigt känner jag inte mig som en förlorare. Istället hoppas jag att i slutändan vara en vinnare och att det kommer visa sig att jag fattade rätt beslut.

Då jag ställde mig på startlinjen upplevde jag dock något jag aldrig känt förut – känslan av att inte tillhöra gemenskapen. De andra var där för att vinna. De andra var övertygade om att de skulle fixa det. Själv visste jag att mitt lopp inte var på riktigt. Min hundring blev ett vanligt träningspass – om än i en annorlunda miljö än vanligt.

Samtidigt ångrar jag inte starten. Är glad över att jag fick uppleva banan och alla intryck. Samtliga funktionärer ska ha ett stort tack för alla peppande ord och den fantastiska servicen. Nästa gång kommer jag att korsa mållinjen som en vinnare!

20130804-201400.jpg

20130804-201409.jpg

13 Replies to “Avbröt”

 1. Det var ett smart beslut! Att avbryta alltså. Jag var lite orolig att du kanske känner någon sorts prestationspress pga att du håller en blogg och vill bevisa att du klarar det, inte bara för dig själv utan för alla som följer bloggen. Men det är klokt att kunna tänka om och göra beslut baserade på kalla fakta, oavsett eventuell prestationspress! Det blir bara helt enkelt något annat år…

 2. Det låter ju som en kliche, men i längden funkar ju inget annat än att lyssna på kroppen och trots allt vara förnuftig. Det blir fler lopp! Njut av resten av sommaren och allt fint!

 3. Jag förstår dig precis o du har mina varmaste sympatier! Hur som helst är det en vinst bara det att du ens anmäler dig till ett 100 km lopp, det är inte många som ens vågar tänka den tanken.
  Ta hand om dig nu och heppa till när du vill komma på långpass med mej 🙂
  kramar!

 4. Det bästa och klokaste man kan göra är att lyssna på kroppen, viktigast är hälsan! Vila återhämta dig så kommer du komma tillbaka starkare än någonsin! Kram!

 5. Viktigaste är hälsan! Glad att du lyssnade på kroppen, de kommer flera lopp. Förstår endå besvikelsen man känner. Ladda om och sköt om dej! En riktig skön vecka till er!

 6. Jag känner sååå väl igen de tvetydiga känslorna från mitt senaste lopp (Lerum Vildmark) där jag DNF:ade. 😦
  Man VILL verkkligen inte avbryta och man blir förbannad på sig själv för att man inte gör mer. Men ibland GÅR det inte att göra mer. Jag tror att även om pannbenet ibland försöker luras, är det jäkligt smart att lyssna på det emellanåt ändå. För det KAN ju vara så att kroppen inte orkar.

  Massor av kramar! ♥

 7. Kloka ord av alla så kan inte annat än hålla med! Tyvärr är det ju så ibland att det faktiskt är kroppen som bestämmer trots att viljan finns och säger någon annat! Kämpa på du så skall du se att loppet nog kommer att springas ännu! Härliga kakor i ditt tidigare inlägg förresten, slurp det bara vattnades i munnen! 🙂
  Och så måste jag ju berätta att jag ju själv deltog i mitt första halvmaratonlopp i somras (låter ju verkligen futtigt med tanke på dina 100!! 🙂 ) Och fick blodad tand så i oktober bär det av igen..har tappat suget lite dock för springträningen men gör allt för att hitta tillbaka till den glädjen, vet ju att den finns där! 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s