Dubbelpass

Lagom lördag

Tolv kilometer transportlöpning med en välpackad rygga avslutades med strandhäng och svalkande dopp. Med dryga tre veckor kvar till ultrat fick jag dock ingen ro i kroppen. Sprang iväg på ett andra pass vilket resulterade i åtta kilometer tilläggslöpning.

En tjugoa räknas inte

Och även om jag någon gång i tiden nöjt hade klappat händerna över tjugoan kände jag mig idag bara usel. Missmodet kommer smygande och tvivlet växer i takt med att jag läser på om Stockholm Ultra.

Inser att jag inte är tillräckligt förberedd. Inser att jag borde sprungit fler 4-5 timmars pass. Tränat mer styrka. Tränat mer snabbhet.

Men för att alls överleva väljer jag att rycka på axlarna och tro att envisheten och dumdristigheten kommer att ta mig i mål. Första maratonet sprang jag efter fyra månaders träning och kom i mål på tiden 4:15. Även om jag inte fått in många ultradistanser så har jag ändå sprungit två femtior och en sextia.

Det jag ångrar mest just idag är att jag alldeles för ofta nöjt mig med åtta, nio, tio eller tolv.

Foton som inte blev fotade

Kameran hängde med – på morgonpromenaden, på första löppasset, på stranden, hemma i trädgården, vid köksbordet – men inte ett enda foto tog jag just idag. Då vi promenerade pratade vi så mycket att det inte var läge att ta några bilder, och då jag sprang kändes det bökigt att stanna för att ta fram kameran. Hade bra tempo och ville helt enkelt inte avbryta något som fungerade. Och hemma, ja då var det helt enkelt mat som skulle tillagas och munnar som skulle mättas.

One Reply to “Dubbelpass”

  1. Det är nog väldigt vanligt att känna så inför pass.
    ”Har jag kört tillräckligt med tempo-pass?”
    ”Har jag kört tillräckligt med långpass?”

    Oavsett vilket kan man inte göra så mycket åt det ena eller det andra. Man får köra på fram till loppet och hoppas att man tränat TILLRÄCKLIGT. 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s