Ingen mer runner’s blues

Botemedel

Drabbas du av lättja, likgiltighet och den där känslan att löpning förlorat sin mening – testa då det här: Spring i en omgivning du inte tidigare sprungit i. Tack CarroH för att du satte fingret på’et!

Då vi åkte bil från Kimito tillbaka hem, stannade vi på vägen för att utforska Ekenäs till fots. Ett bättre sätt finns bara inte.

Tio kilometer i stan, längs stranden, ut på ett par öar, i skogen, längs stigar, bland rötter, under ett tak av löv. Jag är som pånyttfödd. Dessa tio kilometer blev helt avgörande för mig.

Vi passade till och med på att stanna en stund och följa derbyt som utspelade sig på fotbollsplanen, innan vi fortsatte ner till havet där vi inte bara hoppade från höga höjder.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

För tre år sedan orkade jag inte med. Platsen var Tärnaby och målet var att orka springa en timme. Jag flåsade, stannade och ville helst av allt gå. Idag springer vi sida vid sida, oberoende fart och sträcka. Träning, ihärdighet och en massa beslutsamhet och vilja gör att man kan förbättra sin kondition – oberoende ålder. Det finns inget sådant som att man skulle vara för gammal för att förbättra sitt välmående. Idag orkar jag mer och jag är i bättre form än vad jag varit på långt över tio år. Har ingen annan att tacka än M och mig själv.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Hagen-Ramsen-Högholmen toppade lätt listan över finaste omgivningen att springa i. Här borde man ordna trail-lopp.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Stämningen på lokala derbyn är helt klart bäst.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

4 Replies to “Ingen mer runner’s blues”

  1. Håller med!! Variationen i VAR man löper är så viktig – jag har alltid med skorna när jag reser privat/ jobbet för att hitta en sträcka att springa. Härligt!

  2. Uttrycket myntat av Haruki Murakami, boken heter Vad jag pratar om när jag pratar om löpning. (Men det visste du kanske redan…).

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s