Barnfritt

Inte så kul som vi trodde

Biobesök, restaurangbesök, egentid, tumistid, utfärder och en resa eller två.

Då dagis stängs för sommaren uppstår det ett dilemma i vårt hushåll. Jobb krockar med barnens sommarlov och mor- och farföräldrarna får lov att rycka in.

För barnen är den här tiden kvalitetstid av högsta klass. Plötsligt är de centrum av universum och båtutfärder kantas med cirkus- och teaterbesök. Men, den där djupa hemlängtan kan inget i världen råda bot på.

En liten ledsen röst som säger att han vill hem till mamma gör att mitt hjärta knyts samman och näst intill brister lite i kanten. All glädje i att få tumistid med M känns som bortblåst, även om jag innerst inne vet att det inte går någon nöd på barnen. De kunde faktiskt inte ha det bättre. Och dagarna går fort och snart, riktigt snart, har jag semester och får leva rövare med dem i hela tre veckor.

Men innerst inne kommer jag ihåg den där känslan av djup saknad. Den känslan som jag själv känt då jag varit tvungen att vara ifrån dem som betyder mest för mig.

Saknar de små grynen. Saknar deras tjo och tji. Saknar deras knubbiga armar. Saknar deras fodrande skrik efter vatten, smörgås, glass och allt annat som kan tänkas, och saknar de små tassande fötter. Mest av allt saknar jag deras närhet.

Önskar dagarna går fort och att det snart är nästa vecka. Då äntligen ska jag hämta hem dem igen.

Fram tills dess får de njuta av att bli uppassade av bästa mommo, fammo och faffa. Och jag får lov att njuta av tystnaden och tumistiden.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

2 Replies to “Barnfritt”

  1. Vilket fint inlägg. Jag skrev lite om samma sak häromdagen och kallade det en mammas eviga moment 22. Man vill ha all den där egentiden men när de är borta vill man vara med dem! Min man är ju i Afganistan en månad till och jag jobbar och barnen är hos farmor och farfar just denna vecka, jag försöker att göra andra saker men nu när kvällen kommer vill man ha de där gosiga ungarna här hemma ändå.. Kram Sara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s