Från symptom till feel good

En illavarslande stelhet i baklåret… Magont som inte riktigt vill ge med sig… En förnimmelse av halsont och snuva… En känsla av löparknä…

Det känns verkligen att Stockholms Marathon närmar sig. Det är som om mitt huvud ständigt letar efter symptom som sätter mitt psyke ur spel – något att skylla på ifall jag missar det uppställda målet.

Dagens pass blev det motsatta till vad jag hade föreställt mig. Sprang utan att ha någon som helst aning om tempot. Fokuserade helt på att låta kroppen bestämma och försökte hålla en fart som motsvarade det jag kunde tänkas hålla på lördag. Koncentrerade mig på löpstilen och fäste uppmärksamhet vid fotisättningen och användningen av armarna.

Stannade Garmin efter 7 km och då jag kollade historiken kunde jag till min stora glädje se att tempot rört sig mellan 4:48 – 4:54.

Nu får det vara slut på ”hittapåursäkter”-fenomenet! Nu gäller det att endast tänka tankar som: jag kan, jag tänker, jag kommer att, jag kan, jag tänker, jag kommer att…

Och glöm inte bort att man springer fortare och att det till på köpet känns lättare då man springer i grupp…

16 Replies to “Från symptom till feel good”

  1. Jag har aldrig tidigare varit så osäker på mig själv. Det är som om jag inte kommer ifrån testet som sa att min kondition är sämre än vad den var för ett år sedan…

 1. Åh, jag skulle så hoppas att det var påhitt! Tänkte först när det började klia i halsen på söndag att det nog bara är nerver, men vi snorar nu hela familjen. Men fan den som ger sig, jag skall nog springa bara jag alls är lite i skick!
  Du kommer att klara 3.30 galant!

  1. Nå voi nej! Min halsont blev också värre och näsan började rinna. Åkte till apoteket och köpte allt som fanns att köpa. Sprutar ngn form av honungsspray i halsen, käkar strepsils, coldrex, panadol, finrexin… you name it 🙂 Undrar om man kan dopa sig med för mycket finrexin i kroppen? Hoppas HOPPAS du kommer att bli frisk snart!! VILA

   1. Neeeej! Inte du med! Jag kör cykler med finrexin, echinaforce, berocca och mynthon. Har inte ont i halsen mera, men tjockt i lungorna och täppt näsa. Ännu hinner det gå om!

 2. Vad har du då för nivå på pulsen, vid 4.50 per km alltså (typ i % av maxpuls)? Nyfiken. 🙂 Blir spännande att följa med oberoende om du når ditt mål eller ej. Håller förstås tummarna!

  1. Oj nej… nu kan jag inte svara på den frågan eftersom jag inte kollat pulsen så noga på snabbpass. Idag hade jag inget pulsbälte alls. Tror den ligger på ca. 170-175 slag/minut då min max. puls ligger på ca. 195. SKulle kunna prata, men inte läsa upp en hel roman.

   HCR på 21,1 km har jag sprungit med snittpuls på 178 slag. Och förra årets Stockholm Marathon höll ungefär samma nivå. 170 upp till 180 slag. Så det samlas nog en hel del mjölksyra…

 3. Blanda ihop mitt häxrecept mot förkylning: Gör te med honung, ingefärä, vitlök och citron! Ingefäran öppnar o bränner gångarna och är även bra för magen! Hoppas innerligt att du är frisk o stark på lördan! O jag ska tänka på dej på lördan vid tolv slaget! Lycka till! Kraaamar

  1. Ingefära är ett livsmedel som per gram innehåller mest antioxidanter. Ingefära sägs vara bra mot inflammationer, ledbesvär, magbesvär, huvudvärk, illamående och åksjuka. Ingefära anses även stärka hjärtat, vara bra mot högt blodtryck, förebygga blodproppar samt sänka det onda LDL-kolesterolet. Den påstås stimulera ämnesomsättningen, lindra förkylningar och rena kroppen från toxiner.

   1. Finns det att köpa på hälsokost eller måste man brygga själv? Imorgon hela dagen på jobb, så iväg med bilen till Åbo och med färjan över. Ingen ingefära hemma… ohno!!!

 4. Ounou!! Själv lagad med färska produkter, brukar riva eller skära o äta t.om ”klimppana” ! Nå voi kukku =/

 5. Ja men verkligen. Vi fungerar ju tyvärr så, vi människor. Hjärnan kan inbilla sig saker och påskynda/utveckla stress-sjukdomar. Så. Om vi kan tänka oss sjuka bör vi arbeta kontinuerligt med positiva tankar för att förbättra/undvika våra chanser till insjukning av diverse åkommor. Det kommer gå galant på lördag. Med dina superkrafter till mamma så kommer du vara mer än nöjd på lördag! Lycka till 🙂 Kram

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s