Springa med merinoull i sommar

Efter att ha hört Anna säga att merinoull är ett fantastiskt material att träna i också på sommaren, bestämde jag mig för att slå till och införskaffa mig en t-shirt från Icebreaker. Det var den överlägset dyraste t-shirten jag någonsin införskaffat, men jag tröstade mig själv med att jag kommer att slita den i minst ett par framöver.

Det sägs att merinoull känns behagligt även på sommaren, eftersom ullen gör att t-shirten andas och inte känns våt mot huden.

SAMSUNG CSC

Hade svårt att tro att t-shirten skulle kännas sval i värmen, men det gjorde den. Då jag jämför Icebreaker med en av mina t-shirts i tekniskt material tycker jag den största skillnaden är hur materialet känns mot huden. Även om blusen var svettig började jag inte frysa som jag ofta annars gör efter ett pass.

Screen shot 2013-05-26 at 4.11.07 PM

Inne i t-shirten fanns en kod och med hjälp av den kunde jag spåra från vilka farmer merinoullen kom. Det visade sig vara en blandning ull från fyra olika farmer.

Hur är det med er andra? Vilka erfarenheter ni från att träna iklädda merinoull sommartid?

One Reply to “Springa med merinoull i sommar”

  1. Ska också skaffa en kortärmad – har sprungit båda långjoggarna nu i långärmad tunn merino. Det är väldigt skönt men man blir lite varm om underarmarna och det är ibland svårt att kavla upp ärmarna … Kanske en kortärmad vore ett bra val till Tjejmarathon? Fin tshirt du hittade!!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s