Loppis-dagen

Under ett par månaders tid har Amanda pratat om en docka som hon önskar sig. Gång på gång har jag gett henne samma svar: att hon får önska sig dockan i födelsedagspresent eller spara ihop pengarna som behövs för att köpa den. 

Efter att ha räknat slantarna i den lilla rosa plånboken tog hon på eget initiativ och ställde till med gårdsloppis efter att ha först grundligt städat hela sitt rum. Hon donade också själv en skylt och prissatte sina varor.

Själv höll jag till ute på gården och målade ett tak, så jag erkänner ingen skyldighet i det hela!

Sedan hörde jag henne ropa: Kom på loppis. Kom och köp.

Och grannarna kom och de köpte!

Hon fällde också en och annan tår då hon upplevde att hon inte sålt tillräckligt bra, men så hjälpte jag henne räkna och visst hade hon fått ihop allt som behövdes. Så innan butikerna stängdes för dagen gick vi iväg med bestämda steg till köpcentret och där i den tredje butiken fanns den rätta dockan.

Jag tycker var och en ska behöva jobba lite för att få det man vill ha. Allt ska inte serveras gratis och inget ska serveras som belöning efter gnäll.

SAMSUNG CSC

4 Replies to “Loppis-dagen”

  1. Bra inställning! Många barn idag har ingen aning om pengars värde och det kommer bli en chock för dem den dag de förväntas sköta hushåll och ekonomi själva. Sånt där är bara nyttigt, då det gäller en sak som hon ändå skulle klara sig utan (jag tycker alltså inte att barn ska behöva slita för mat på bordet eller nya strumpor) 🙂

    1. Jo våra barn får nog både mat och kläder utan slit 😉 Men just de här ”onödiga” prylarna tycker jag att de ibland ska behöva jobba lite extra för. Det betyder nog kanske ändå inte att hon blir speciellt sparsam… men i alla fall hoppas jag hon blir medveten om pengarnas värde.

  2. Amanda då :D…du ska akta så hon inte börjar sälja era saker då hon ska ha en bil:D..men jätte duktigt och fyndigt av henne att ställa till med loppis..kanske faster borde göra samma.Kramar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s