Snabbmat

Säg snabbmat och de flesta tänker take away. Det må vara pizza, hamburgare, kinesiskt eller indiskt – men det är likväl hämtmat. 

Vanligtvis är jag rätt så strukturerad då det kommer till matlagning, men senaste tidens vardagsstress blandat med trötthet och småskavanker har gjort att jag slarvat med maten. En dag struntade jag helt i middag för att istället servera pannkaka och en annan dag hämtade jag chicken nuggets och pommes från Hesburger (inget man stoltserar med i grannskapet). Barnen jublar, men min mage (liksom troligtvis också deras små magar) gråter.

Planering är a & o

Matlagning behöver inte vara tidskrävande och krångligt. Inte om man är förberedd. 

SAMSUNG CSC

Risets koktid var det mest krävande momentet i dagens matlagning. Wokade kycklingstrimlor, rejält med vitlök, en knippe sparris och två paprikor. Kryddade med soya, chili och grönpeppar som jag köpt i Thailand i december och som jag haft i frysen sedan dess. Det fanns inte en endaste smula kvar då vi steg upp från matbordet.

SAMSUNG CSC

Igår kväll svängde jag ihop en bröddeg gjord på Ölands sikt, havremjöl, solrosfrön, linfrön, morot och honung. Degen fick jäsa i kylskåpet närmare ett dygn, innan jag snabbt bakade ut bröden efter middagen. Finns inget godare än varmt, nygräddat bröd till kvällsmat. Då man delar upp brödbaket i moment och låter brödet jäsa i lugn och ro får man ett saftigt, fluffigt bröd utan knådtid.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s