Långpass med avslutande rullningar

Hade planerat springa iväg på långpass klockan 14, men eftersom tidtabellen kraschade kom jag iväg dryga timmen senare. Den tänkta 25 km blev till slut bara 20 km men känslan efteråt var så mycket bättre än vad jag någonsin hade kunnat hoppas på.

Efter att jag sprungit 9 km på egen hand i rätt så raskt tempo mötte jag upp Nina. Det blev en runda på 8 km som flöt förbi helt obemärkt. Snackade bort tiden och blev så otroligt glad av all den positiva energi och allt pepp Nina bidrog med!

Avslutande rullningar – vilken grej!

Nina har under en längre tid kört med avslutande rullningar (små korta intervaller). Avståndet mellan tre lyktstolpar blev vårt mål och sedan körde vi igång. Nina rullade iväg som en gasell och jag kunde inte annat än le åt hur lätt det såg ut. Fick konkreta råd om fotisättning, hållning och användningen av armarna och även om det var saker jag visste om, är det det jag slutat fokusera på med 17 km i benen.

Plötsligt växte jag några cm och löpsteget blev lättare samtidigt som farten ökade. Pulsen nuddade maxpuls, andningen var ansträngd men njöt som aldrig förr. Sex korta rullningar var det enda som krävdes – här har jag gått och våndats över att 400 meter är kort.

Kort och explosivt det är grejer det! 

Tack Nina för allt pepp och alla konkreta råd du gav!

4 Replies to “Långpass med avslutande rullningar”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s