5 + 5 + 5 till jobbet

Inget kunde hindra mig idag, att med lätta steg hoppa upp från sängen, klä på mig löpkläderna, slänga ryggsäcken på ryggen och ge mig iväg mot kontoret.

Dagens pass blev lite mer än bara monotomt lunk. Satsade på 5 km uppvärmning, varefter jag ökade farten till strax under tänkt maratonfart. Höll rätt så jämn 4:50 min/km fart i 5 km vilket kändes okej. Resterande 5 km fram till kontoret sprang jag åter igen i lunk-takt.

Solsken, värme, doft av fuktigt gräs, fågelkvitter… aaah! 

Samma rutt och samma tidtabell – men bättre väder och mycket bättre underlag

Kvällen innan 15 km till jobbet + heldag på kontoret, känns tung. Jag kollar non-stop på klockan och räknar timmar till när väckarklockan ringer. Ibland pågår det en inre kamp där jag debatterar med mig själv huruvida jag ska springa eller inte – för visst är bilen rätt så lockande, där den står och väntar på parkeringen. Ibland känns det svårt att välja kläder, för den där linnekavajen jag annars skulle välja, fungerar inte de dagar då jag måste transportera kläder till jobbet i en rygga.

Men

Värmen, ljuset, dofterna, färgerna på morgonen – allt bidrar till att löpningen känns lättare och bättre. Kan välja att ha kavaj en annan dag. Kan välja att äta frukost från restaurangen och bäst av allt – eftersom jag springer till och från jobbet får jag in ett långpass nästan gratis!

6 Replies to “5 + 5 + 5 till jobbet”

  1. Låter helt fantastiskt. Och så känner jag igen den där ”dagen innan kampen”. Men efteråt förstår man inte varför det var så motigt kvällen innan 😉

    1. Jo jag trivs bra med wp, men irriterar mig något fruktansvärt över att jag inte får lagt till min blogg-läslista. Hur jag än försöker misslyckas jag. Hur ska jag göra?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s