Mammor mår bra av att springa

Hade nöjet att figurera i en artikel i HBL, skriven av journalisten Annika Wilms, som handlade om att nyblivna mammor mår bra av att springa. Klicka här för att läsa en del av artikeln på HBLs webbplats.

Reflekterade själv kring ämnet för ungefär ett år sedan, då debatten om löpning efter graviditet tog fart i Sverige (läs här). Tycker lika nu som då. Utgående ifrån egna ambitioner och förutsättningar är det hälsosamt att röra på sig så fort som omständigheterna tillåter.

Efter att jag själv aktivt börjat springa, har min energinivå stigit. Löpning handlar om så mycket mer än bara fysisk kondition. För mig var det i början en möjlighet till egentid – en stund på dagen då jag bara rådde om mig själv. Senare har det utvecklats till något som kan liknas vid social samvaro med vänner och bekanta. Ungefär som ett kafferep, utan kaffe och bulle – plötsligt umgås jag med grannar utanför sandlådan! Löpning har också bidragit till balans i livet. Jobbet kräver sitt, liksom familjelivet och då är löpningen många gånger det som hjälper mig komma över stressen som lätt uppstår i vardagen!

mammaspring

Viktor har hängt med ut i löpspåret sedan start!

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s