14 Replies to “Vad vill ni veta?”

  1. Hej Eva! Har skrivit lite om min bakgrund här > https://mammaspring.com/2012/06/25/bakgrund/

   Som barn höll jag på med lite av varje. Sprang, spelade lite tennis, friidrottade, orienterade och så åkte jag skidor. Skidning gillade jag mest och där var jag rätt så duktig som barn. Men då det krävdes mer träning var jag för slapp. Då resten började träna mer kom de ikapp mig och plötsligt fick jag se mig slagen. Då försvann motivationen och intresset också.

   Så här efteråt önskar jag att jag hade fortsatt, tränat mer och inte varit så förbaskat slö! Som 16-åring la jag ändå av med allt. Runt 20 kretsade livet kring ätstörning och först vid efter att jag fått Viktor fann jag glädjen i träningen igen!

  1. Oj nej hjälp. Visst kommer jag ihåg det, men jag glömde svara! Så ledsen för det.
   Jag antar du syftar på det här receptet?!
   2,5 dl ljummet vatten, 1/2 pkt jäst, 2 finrivna morötter, 1/4 dl olja, 1 msk sirap
   havregryn, linfrön, solrosfrön, rågmjöl, fullkornsvetemjöl (här går jag på känsla). För att få brödet luftigt behövs vetemjöl. Resten lägger jag lite på måfå. T.ex. 1 dl havregryn, 3 msk linfrö, 1 rejäl näve solrosfrön, 2 dl rågmjöl och resten vetemjöl – degen ska inte klibba, men den får absolut inte vara för ”hård och degig”. Smidig, men lättarbetad är ordet!

   Låt degen jäsa i 3 timmar, baka ut och låt ytterligare jäsa 2 timmar. (Ofta brukar jag baka degen på kvällen. Sedan täcker jag över binken med plastfolie och ställer den i kylskåpet. Nästa dag bakar jag ut brödet och därefter låter jag brödet jäsa i minst 3-4 timmar innan jag lägger det i ugnen.

   Hoppas det här alls hjälper! Lovar baka snart och då skriva upp tydligt vad jag lägger i!

   1. Det hjälpte! (Är semlor detsamma i Finland som i Sverige?)

    Gillar din blogg men gillade Vart jag vill så fort jag kan bättre ;). Det kändes/lät liksom mer ”som du”…

   2. Nämen hjälp… du har helt rätt! Jag har t.o.m. vart jag vill så fort jag kan tatuerat under fotbotten och ändå har jag ändrat det där i min header – utan att jag själv reagerat på det! Måste haft kortslutning! Tack för att du anmärkte det!

    Semlor i Sverige är väl bulle med mandelmassa och grädde. I Finland kallar vi det Fastlagsbulle. Semla betyder i Finland fralla – frukostbröd helt enkelt!

  1. Just nu jobbar jag som marknadsföringschef. Och så frilansar jag. Tidigare jag jag bl.a. varit nyckelkundschef, jobbat som rekryteringskonsult, kört taxi, jobbat som vårdare, jobbat på Viking Line och en hel massa annat!

   En perfekt dag är nog den som jag tillbringar med familjen.

  1. Mitt första maraton sprang jag år 2010 på hösten. Jag kom i mål på 4:15. Andra maratnet sprang jag ungefär ett halvt år senare, våren 2011 i Stockholm.

   Halvmara… Jag undrar om det inte var HCR ifjol, år 2012 alltså. Kom i mål på 1:40 eller var det 1:41

  1. Det här är svårt… men jag tror att ifall du klara att springa 20 km kan du komma i mål på ett maraton. Men nu snackar jag om att komma i mål – inte bräcka något visst tidsmål!

   Inför mitt första lopp sprang jag ett pass på 20 km innan. Varken mer eller mindre. Tränade ungefär i 4 månaders tid genom att jag sprang ungefär 7-10 km tre ggr i veckan.

   Grannfrun som jag sprang halvmaran med för några veckor sedan hade aldrig tidigare sprungit så pass långt. Hennes längsta pass var 10 km innan själva loppet!

   Jag är övertygad om att det till största del handlar om mental styrka. Du måste tro på dig själv och ha en hel massa jävlar anamma i dig då du ger dig ut. För visst – det kommer att göra ont i något skede. Det kommer att vara obekvämt och det kommer att kännas pisstungt. Men då måste man bara fortsätta! Så om du frågar mig så svarar jag att ifall man rör på sig i vardagen, cyklar, går och lever ett aktivt liv klarar man ett maraton! Det gäller att få in uthållighet och seghet! Kroppen behöver bli van med att den ska röra på sig i timmar utan vila.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s