Redskapsgymnastik

Varje tisdag har vi åkt iväg till Tempputemmellys. Inget knarr och inga protester! Efter varje lektion har Amanda stolt visat vad hon lärt sig och vad hon behöver träna mer på. Det känns som om hon äntligen hittat sin grej. Nu är det upp till oss föräldrar att bestämma oss – hur mycket tid får ett fritidsintresse ta? Hur många dagar kan man träna då man är snart 7 år och precis ska börja skolan.

SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC

12 Replies to “Redskapsgymnastik”

 1. Finns väl inget svar på vad som är ”rätt tid” utan allt beror på hur man kan lösa aktiviteter med sina egna jobb och tider, finns det kompisar/ grannar att samsas med osv.. Och att barnet orkar, förstås! Vår sexåring har inte varit så sugen på aktiviteter förut utan tröttna efter nån gång eller två men nu är han igång med fotboll i närheten och det är en gång i veckan.. Det ska vi klara! Kram Sara

  1. Hoppsan. Redskapsgymnastik är en gren som väldigt snabbt betyder väldigt mycket träning (om man visar talang och vilja). Det behöver förstås inte vara illa det heller. Men var beredd.

   1. Jo jag har hört det. Samtidigt känns det dumt att säga nej då hon äntligen hittat något hon på riktigt gillar! Jumppan är det första intresset hon vill gå på, även om hon är ensam utan att känna någon där från tidigare och fast de pratar finska där. Hon gillar det helt enkelt. Med fotboll var det ett evigt tjat. Som vi hade betalat avgiften gnällde hon före varje träning… och jag gnällde tillbaka. Avskyr att slänga pengar i sjön 🙂

  2. Här vi bor just nu borde det vara smidigt med aktiviteter, men det är det inte. På grund av trafikköer sitter man mest och irriterar sig efter då det kommer till att ta sig från plats A. till B. mellan kl. 16-18. Och eftersom vi kommer hem sent från jobbet blir kvällen väldigt kort. Men visst, vi måste lösa det så barnen får tillräckligt med ledig tid, tid för läxor men också tid för tumistid och tid för eget intresse!

 2. För oss gick vintern så att det var 2 gånger handboll och en gång fotboll och lite matcher och turneringar på det. Endast en av träningarna var på vardag, så orken fanns. Träningen som var på måndag kl.17 direkt efter eftis var tung. Nu efteråt harmar det att jag inte mer satsade på att sluta tidigare dom dagarna då det sku ha funnits möjlighet, nu blev läxorna till kvällen. Nu på sommaren är det fotboll två gånger i veckan plus matcher på veckoslut (fram till midsommar), sen fortsätter dom i augusti. Just nu tycker jag det är passligt antal, men visst skulle man vilja låta dom prova på ännu fler grenar, men då blir det för hektiskt.
  Jamilah har haft två ”träningar”, en redskapsgymnastik och en bollskoj. Redskapsgymnastiken är absolut även hennes grej. Sku nästan önska att den sku vara två gånger i veckan då hon är så ivrig med det. Få se i höst hur det börjar rulla då även jag tänkt spela igen…

  1. Jo det finns ju det där kruxet också – att man själv också vill hinna träna och göra annat än vara fast vid ratten. Men löpning är såtillvida ”enkelt” att jag kan springa var som helst. Lite svårare med dina träningar! Ni verkar ha bra balans då det var en träning under själva skolveckan! Här i trakten är ett av problemen det att träningarna börjar så tidigt. Amanda hade velat gå i slalomskola på vintern – men slalomskola kl. 15/16 tiden… vem hinner med det? Hade behövt sluta kl. 14, hämta från förskola och dagis, hem och byta om och äta och så iväg till backen… nep – fungerar ej! 🙂 Till jumpan har det fungerat ok, eftersom den börjat 17:45. Då räcker det med att jag slutat 16… och ngn dag hände det att jag hämtade dem kl. 17 och så åt vi middag på jumppapaikkan 🙂 Tänker nog ofta att det vore såååå mycket lättare om man bodde i Pargas med 10 min. bilfärd…

 3. Jag skulle också vilja låta barnen börja med redskapsjumppa för det är något jag tror de verkligen skulle gilla + att jag tycker att det rörelsemässigt bygger en så bra grund för alla andra idrottsgrenar att de i princip inte skulle behöva hålla på med något annat fritidsintresse. Men jag är mycket kluven till att köra till Närpes flera gånger i veckan i såhär tidig ålder. Två dagar kunde jag max tänka mig, men inte fler.

  1. Jeps, det där är kruxet för oss också. Avståndet! Tempputemmellys där hon gått kommer att flytta under sommaren. Det har varit lite småjobbigt att ta sig dit nu med bil och efter sommaren blir avståndet tredubbelt så långt bort. Ändå har de så fantastiska utrymmen och bra ledare att det är synd att inte jumppa just där. Och så tänker jag på det här med att okej om ett bar tränar två ggr i veckan. Men vad sedan då båda barnen (och i ert fall tre barn) har egna fritidsintressen… Till slut gör man inget annat än kuskar omkring dem… 🙂 Måste nog flytta så de kan cykla själva vart än de ska 🙂

 4. Vad härligt att Amanda verkar ha hittat sin grej! Detdär med antalet träningar i veckan för ett litet barn tycker jag är helt invididuellt och varierar enormt. När jag själv gick på 1:an på medeltiden dansade jag balett, gick på jumppa, gick i pysselklubb, spelade piano och sjöng i kör. Älskade vareviga hobby! Men då var min mamma hemma så jag var inte på eftis och hobbyna var på gångavstånd. Jag har däremot en vän med två barn under skolåldern som skrinnar. De har sammanlagt 7 träningar i veckan runtom i Esbo och ofta inte ens efter varandra. Deras barn älskar det, men föräldrarna tycker skjutsandet tar för mycket tid. Så det är nog helt upp till er, prova på vad som känns bäst för er och våga ändra er om det sedan blir för tungt.

  1. Du har nog så rätt i det du skriver! Lika bra att ge den en chans och sedan säga stop om det blir ohållbart för att gå familjens vardag att gå ihop! Ingen vits att hänga upp sig på att antalet träningar då det i början är frågan om två träningar i veckan… (snart sitter jag här med grå hår och kuskar omkring på ungarna på 14 olika träningar) 🙂

 5. Vår äldsta son började som 5-åring. Första 2 åren var det ”hanterbar” tid. Men när de ville öka från 3×1 timme till 3×3 timmar (!) per vecka fick vi nog. Vem f-n hinner det? Och vilka barn ska behöva träna tre timmar i sträck??? 😦

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s