Rekordmånga deltagare på HCR 2013

För att summera dagen med ett enda ord kan jag bara säga rekord!

Det var rekordmånga deltagare, stötte på rekordmånga bekanta längs med rutten och grannen Marja som jag hade till uppgift att kämpa igenom loppet sprang rekordlångt och gjorde en superprestation!

17 000 löpare samlades vid Djurgårdens idrottsplats för att ge sig ut på årets halvmara. Mitt i vimlet stötte jag på Alex och kunde på så sätt snacka bort de där minuterna då man väntade på att få starta. Grannfrun startade i heatet före, så det var en viss oro över ifall jag överhuvudtaget skulle få syn på henne i vimlet.

Första sju och en halv brassade jag på i tänkt maratonfart. Höll allt mellan 4:42 – 5:08 tempo. Sedan hörde jag någon som ropade mitt namn – vilken tur, för annars hade vi inte funnit varandra jag och Marja.

Vid 10 km började Marja räkna plus-kilometer. Längre än tio hade hon nämligen aldrig sprungit. Vi höll stenkoll på hennes puls men höll fast vid att hålla positiv attityd. Det blev mycket pepp och mycket snack om kilometertid, och Marja gav sig inte. Två kilometer före mål bestämde vi oss för att strunta i tid och puls och bara ösa på. Helt fantastiskt säger jag, för tänk, hon kom i mål på tiden 2:08. Inte illa pinkat för någon som aldrig tidgare sprungit längre än den där runda fina tian.

Jag och Alex vid start. Under loppet stötte jag också på bl.a. Amanda, Curro Ergo Sum, Linda och Jenni. Tyvärr såg jag varken Fua, Anna, Mia, Jenny eller Freja.

målgång

stadiontornet

framför stadion

Marja fick idag uppleva segerruset! Första gången är bäst. Kommer ni ihåg målgången vid ert första lopp? Känslan av att nästan vara världsbäst!

Amanda och Viktor

Barnen stod längs vägen och hurrade då vi sprang förbi!

Hur kändes det då?

Början kändes bra. Sprang iväg utan större förväntningar. Ingen press ingen stress! Blev förvånad över hur bra det kändes och tyckte mig kunna hålla ett rätt så bra tempo. Efter att jag hann upp Marja trappades farten ner och då kunde jag verkligen njuta av omgivningen, solskenet, dofterna och stämningen. Aldrig tidigare har jag vid vätskestationerna gått och sippat på vatten – och vet ni, jag gillade det! Slapp stressen och paniken, slapp hetsen, slapp jaga sekunder och minuter. Kunde helt enkelt uppleva den sanna löpglädjen. Inget håll, ingen mjölksyra, inga skavsår, inga kramper, inga smärtor och inte för en sekund tänkte jag att löpning suger.

Kvällspass

Eftersom humöret var på topp gav jag mig ut på ett kvällspass i sällskap med Amanda så fort vi kommit hem. Det blev några återhämtande kilometrar med riktigt tjejsnack. Landade således på nästan 28 km och hoppas på att det där extra springet gör gott för benen. Adios vänner!

10 Replies to “Rekordmånga deltagare på HCR 2013”

  1. Låter trevligt! Sprang du under cover? Jag försökte förstås genast kolla in hur det gått för Running Finland medlemmarna, men hittade inte dig.

  2. Härligt! Jag tog det också på fiilis och joggade på i lite raskare tempo än vanligt. Blev så frustrerad av allt pack som stod i vägen hela tiden att jag genast bestämde att det inte blir ett ”jaga pb lopp” fast det blev det i varje fall. Jag mötte både anna och carin men ingen av dom du träffade. Synd att vi inte sågs!
    Vad beträffar målgångseufori så har det nästan alltid uteblivit. Ofta har jag bara hatat löpning så starkt vid målgång att det varit omöjligt att vara glad 🙂

    1. Gillar starkt att aldrig få höra andra sidan av myntet av dig. Vi fungerade åter igen som värsta bromsen då vi var så långt bak. Borde ha stått långt bak i ledet så man slapp allt hat under löpningen 😉 Tänkte också att voi vitsi, vi borde ha sprungit där med dig!

      1. Hehe. det var först på sista kilometern som jag väste fult och var beredd att skuffa en kärring i diket då hon gåggade i 8min/km i ”omkörningsfilen”. i 20,5km höll jag mig fint i skinnet 😉

  3. Vad roligt för er båda två, att det kändes så lätt och bra för dej, och ballt med Marja som både lyckades med rekordet och bra tid på första halvmaran!! Bra peppat! 🙂 Hade en skidkompis som också var där och sprang igår, ska bli spännande att höra hur det gick för henne!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s