Dagen innan halvmaraton

Aldrig tidigare har jag varit så oförberedd inför ett lopp. Jag har tagit för vana att jag tankat kolhydrater och planerat in rätt sorts träning. Den här gången är utgångsläget dock ett annat. Känner att den där pressen att prestera inte är speciellt stor och istället kommer jag imorgon att försöka fungera som en god inspiratör och kämpa grannen igenom loppet! Måste direkt erkänna att jag på sätt och vis gillar utgångsläget. Slipper fundera över tidsmål. Samtidigt måste jag också erkänna att det känns lite konstigt att inte riktigt veta ifall jag kanske i år skulle klara 1:40. Men som tur är kommer det en hel massa lopp framöver. Och inför de kommande loppen hinner jag lägga om träningen så jag får upp den där farten som jag förlorat den här vintern. Men imorgon tränar jag! Ett långpass i solskenet med 17 000 andra – ett pass att njuta av!

Dagens träning blev en mix av fart och intervaller kryddat med muskelstyrka. Sprang iväg i 5:15 tempo och lämnade med glädje hemma bromsen, dvs pulsmätaren. Löparglädjen eller kanske rättare sagt träningsglädjen infann sig på direkten!

Första 4 km hörde jag steg bakom mig. Bestämde mig för att inte titta. Istället funderade jag över vem det var som flåsade där i hasorna. Tänkte att det var en kraftigt byggd manlig löpare  iklädd stor t-shirt och shorts. I upp- och nedförsbackarna drog jag ifrån honom, men på raksträckorna sprang han fatt mig. Som jag vände av till idrottsparken såg jag att han med de tunga stegen, det facto var en späd skallig karl, 40+ och iklädd tights och linne. 

Intervallerna bestod av 400 + 600 + 600 + 400 meter i 3:45-4:00 tempo med 200 meter joggvila mellan dragen. Hade problem att hålla så pass hårt tempo under längre tid än så. Måste erkänna att jag fick mersmak. Det här kommer jag att göra om snart igen.

Ledsen mamma, men idag fick haremsbyxorna hänga med ut i löpspåret. Älskar byxor med häng – kan inte rå åt det!

Precis innan jag gick hem kurvade jag förbi utegymmet och blev smått kär på köpet. Fantastiskt kul att kunna kombinera löpträning med muskelstyrka. Och bäst av allt – gymmet finns utomhus, precis på lagom avstånd hemifrån.

Känner på mig att det kommer att bli en bra sommar!

12 Replies to “Dagen innan halvmaraton”

  1. Instämmer med Heidi! Hoppas vi ses i morgon, men oberoende ska du ha ett fint lopp.Lycka till! Och hänger gärna med på liknande intervaller någon dag, har kört lite likadana själv, fast bara 400m.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s