Sportdryck gjord på honung

Honung Honung

Sportdryck eller vatten?

Själv brukar jag hålla mig till vatten under träningspass, men inför dagens långpass bestämde jag mig för att testa hemmagjord, naturlig energidryck utan vare sig raffinerat socker, smakförstärkare eller annat jox.

Receptet

9 dl vatten, 2 msk honung, 1/4 tsk salt, 0,3 dl limesaft

Honung består till största del av fruktos och glukos, och påverkar blodsockret långsammare än vitt socker. Socker uppfattas som 1,4 gånger så sött som vitt raffinerat socker, samtidigt som det innehåller ungefär 20 % färre kalorier. Genom att använda honung som smaksättning istället för socker kan man således undvika 40 % av de där onödiga kalorierna. (hunaja.net)

Vad tycker jag?

Om man gillar honung, gillar man det här. Sött och syrligt! Själv är jag inte speciellt förtjust i just smaken av honung, men drycken fick helt klart godkänt. Största minuset är dock att tillredningen tar lite tid och att hållbarheten är några dagar. Största pluset är helt klart det faktum att man för en gångs skull vet vad man dricker.

4 Replies to “Sportdryck gjord på honung”

  1. Den här drycken drack jag då jag sprang min första halva 2007! J hade fått receptet av någon idrottsläkare. Funkade jättebra för mig!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s