Kafferep

En lugn tia

Dagens kafferep hölls i maklig takt samtidigt som jag höll stenkoll på pulsen. Idag kändes det helt klart lättare än igår. Behöver dock möblera om Mr. Garmin så att all data jag vill ha koll på, finns på en och samma skärm. Blir irriterad då jag ska byta skärm samtidigt som jag springer.

Pulstänket är som jag sa tidigare rätt så främmande för mig, som så länge endast kollat på min/km. Redan nu inser jag dock att jag lär mig så mycket genom att följa pulsen – nu inser jag vikten av att ta det lugnt uppför. Springer man långt skall man med fördel gå i uppförsbackarna.

SAMSUNG CSC

Lättare

Söta rosa strumpor från Kari Traa utan sömmar känns fantastiskt sköna efter ett halvår i ullstrumpor.

SAMSUNG CSC 

6 Replies to “Kafferep”

 1. Jag har precis köpt en garmin 210 och sprang med den igår. Pulsen var hög, fast jag inte sprang så jätte fort (min vanliga takt för mig). Hur ska man ta ner pulsen men ändå inte bara gå?! Tacksam för tips!

  Jag lägger till dig i min blogroll för här vill jag läsa fler gånger!

  1. Jag har precis samma problem efter vinterns misslyckade träningsupplägg. Tänk så här: Din träning behöver gå i pratfart till 70%. Där emellan ska du satsa på kvalitet med intervaller, backträning etc. Du behöver helt enkelt få upp pulsen, för att vänja hjärtat att jobba mer.

   Nu har jag ingen koll på hur mycket du egentligen löptränat och hur långa pass du brukar avverka, men om jag antar att u brukar springa 6 km (tycker mig minnas läst det), så kan du någon gång satsa på att börja med 2 km lunk, sedan 2 km tempo och avsluta med 2 km lunk. Du kan också baka in pulstoppar genom att köra fartlek – spring riktigt fort mellan 2 lykstolpar, varefter du lunkar tills pulsen åter blivit lugn och så springer du fortare igen.
   Det där med att få koll på pulsen är inte helt lätt, ge kroppen tid och satsa på snabba promenader och lugna löppass blandat med tuffa intervaller så kommer nog pulsen så småningom plana ut!

   För min egen del märkte jag rätt så fort skillnad på min vilopuls som sjönk i takt med att jag fick in varierad och regelbunden träning.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s