Om disciplin i radion

Så fort jag vaknat och ätit frukost sprang jag iväg till studion i Böle – hade nämligen blivit inbjuden till radioprogrammet Pia & Peter för att snacka om disciplin.

Vad är det om får mig att träna och hur stor betydelse har det uppsatta målet? Hur mycket av själva prestationen är ett kvitto på utförd träning och hur mycket är det beroende av psyket och tron på sig själv. Lyssna till mitt flum och Asla Jääskeläinens tankar kring ämnet genom att klicka på länken nedan.

http://arenan.yle.fi/radio/186725

Asla Jääskeläinen dansar balett vid Nationaloperan dansar 40 timmar i veckan och måste vara i toppform 10 månader av året. Han har dansat i 32 år och har tre år kvar tills pensionen. Blev djupt imponerad då jag lyssnade till honom berätta hur han hållit uppe motivationen och kommit igen efter skador.

SAMSUNG CSCEfter en stund i studion glömmer man bort mikrofonen. Efteråt harmades jag över att jag sa si och inte så.Asla går med fivefingers och säger att hans fötter mår bra av det. Skorna blev en rätt så stor snackis. Själv har jag aldrig testat just dessa, men måste erkänna att jag lockas av tanken att låta foten arbeta naturligt.SAMSUNG CSCDet där tänkta loppet blev osprunget just idag, men lyckades ändå skrapa ihop 17 km då jag sprang till och från studion. Nu väntar uteliv och lek med familjen!

13 Replies to “Om disciplin i radion”

  1. psyket är så otroligt viktigt! när jag pluggade alldeles för mkt körde jag ofta mental träning, det hjälpte verkligen för att kunna hålla koncentrationen och motivationen uppe. Som med träningen nu 🙂

  2. Ja det är psyket som gör att man fixar att träna överhuvudtaget, sen om det är 5 eller 1 5kilometer kanske inte är det viktigaste – bara man kommer iväg!

  3. psyket är nog viktig del, både när det gäller att komma iväg o när det gäller hur bra man upplever att t.ex. träningen gick. Ett till synes (enl. garmin och medeltempo) bra pass kan bedömas som riktigt skit om det har känts så. och tvärt om.
    snygg ny layout på bloggen, förresten!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s